Najboljši? Contador pred Nibalijem in Valverdejem

Najboljši? Contador pred Nibalijem in Valverdejem
29.10.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarske sezone je konec. Čas je za nagrade. Prestižni Velo d'Or je še četrtič v karieri dobil Alberto Contador.

Ena izmed najprestižnejših nagrad v kolesarstvu je vsekakor Velo d'Or. Gre za nagrado, ki jo vsako leto podeljuje revija Velo Magazine. Gre za glasovanje izbranih novinarjev, ki določijo najboljše kolesarje pretekle sezone. Po pričakovanjih je največ glasov prejel Alberto Contador. Španec je to nagrado dobil že četrtič v karieri, a prvič po vrnitvi po prestani kazni. Prej je to nagrado osvojil v letih 2007, 2008 in 2009.

Kolesar Tinkoff Saxa je novinarje prepričal z zmagami na dirkah Tirreno-Adriatico, dirki po Baskiji in na dirki po Španiji. Drugi je bil tudi na dirki po Algarveju, po Kataloniji in na dirki Criterium du Dauphine. Na lestvici World Tour je sezono končal na drugem mestu. Dovolj, da so mu novinarji namenili 66 točk. Drugo mesto je zasedel zmagovalec dirke po Franciji Vincenzo Nibali. Italijan do Toura ni bil prepričljiv, potem pa je zablestel z zmago. Kasneje ravno tako ni pokazal prave forme. Član Astane je prejel 58 točk. Nibali je bil drugi že lani.

Tretje mesto je zasedel najboljši na lestvici World Tour Alejandro Valverde. Prejel je 38 točk. Pet točk manj je prejel zmagovalec dirke po Italiji Nairo Quintana, natančno 30 točk pa je osvojil Michal Kwiatkowski. Svetovni prvak je tako zasedel peto mesto. Lani in predlani sta bila najboljša Christopher Froome in Bradley Wiggins, ki sta vedno blestela predvsem v prvem delu sezone vse tja do Toura, ki sta ga tudi dobila. Wiggins je leta 2012 postal tudi olimpijski prvak. Pri reviji podelijo tudi nagrado za najboljšega Francoza in tokrat je ta lovorika pripadla Jeanu Christophu Peraudu, ki se je izkazal z drugim mestom na Touru.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ