Najboljši med Slovenci Tadej Valjavec

Najboljši med Slovenci Tadej Valjavec
12.04.2018 AVTOR: D. Z.
Začela se je dirka Mitas 4 Islands. Prva etapa je potekala na Krku. Najboljši Slovenec med elito Tadej Valjavec.

Prva etapa na dirki Mitas 4 Islands je bila dolga 71 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati 1750 metrov nadmorske višine. Start in cilj je gostila Baška.

Na startu so bili številni Slovenci, najbolje pa je šlo Tadeju Valjavcu, ki je skupaj z Nicholasom Pettinom kot član moštva Freon zasedel 17. mesto. Zdelo se je, da bo celo precej višje, saj sta s Pettinom po prvi selekciji ostala v ospredju skupaj s samo tremi najboljšimi pari. Potem pa so se začele težave.

Najprej je defekt dobil Tadej Valjavec, a je stik z vodilnimi ujel. “Na naslednjem spustu je prišlo do novega defekta, kjer sva morala zamenjati dvakrat in izgubila sva ogromno časa, porabila pa sva tudi vse rezerve, ki sva jih imela,” je na facebooku zapisal Valjavec. Na koncu je bilo vse skupaj dovolj za omenjeno 17. mesto. Za zmagovalcema Wawakom in Gigerjem sta zaostala za dobrih 17 minut.

Tri mesta slabše sta se uvrstila člana slovensko-hrvaške naveze Gregor Sikopšek / Tomislav Katalenić. Pri ženskah Esther Suss in Cornelia Hug prave konkurence nista imeli, saj sta konkuretke premagale za več kot 13 minut. Omenimo še peto mesto Gregorja Mikliča in Aljoše Martinjaša v kategoriji Masters. Med Grand Mastersi pa sta bila najboljša Peter Vesel in Thorsten Damm. Sledila sta jima Iztok Kuret in Boštjan Brelih. Tretja sta Konstantin Kuzmin in Iztok Robič.

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ