Najdaljša etapa, dolg sprint in nov uspeh Jumba

Najdaljša etapa, dolg sprint in nov uspeh Jumba
12.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Sedmo etapo na dirki po Franciji je dobil eden izmed najboljših sprinterjev v zadnjih letih Dylan Groenewegen. Skupni seštevek ostaja isti. Vodi Giulio Ciccone.

Za kolesarji na dirki po Franciji je sedma, obenem tudi najdaljša etapa letošnje tritedenske preizkušnje. Kolesarji so morali na poti od Belforta do Chalon sur Saona premagati kar 230 kilometrov. V prvem delu etape so morali kolesarji premagatti tudi tri vzpone. Dva četre in enega tretje kategorije. Drugi del je bil sicer vetroven in je potekal tudi po ozkih cestah, a je bil tudi ravninski.

Po pričakovanjih je prišlo do pobega dveh kolesarjev. Tokrat sta se na misijo nemogoče podala Stephane Rossetto (Cofidis) in Yoan Offredo (Wanty Gobert). Oba sta letos že bežala na dirki po Franciji. Oba sta člana manjših, prokontinentalnih ekip. In sledilo je za navijače bolj ali manj dolgočasnih skoraj dvesto kilometrov. Tony Martin, Kasper Asgreen in Maxime Monfort – vsi člani treh ekip s sprinterji so skrbeli, da si ubežnika nista privozila neulovljive prednosti.

Grdo sta med dirko padla junak prve etape Mike Teunissen in Tejay Van Garderen, katerega nadaljevanje Toura je vprašljivo. Proti koncu je veter s strani poskušal izkoristiti Greg Van Avermaet, ki je napadel in v pasti sta se ujela Dan Martin in Nairo Quintana. Kasneje pa se je vse umirilo in sta se lahko vrnila v glavnino, ki je praktično že ujela ubežnika. Obetal se je pravi, klasični sprint najhitrejših kolesarjev v glavnini.

Zaključek je bil tehnično zahteven in tudi Matej Mohorič in Jan Tratnik sta opravljala dobro delo za Sonnyja Colbrellija. A zdelo se je, da imajo kolesarji Deceuninck Quick Step vse pod nadzorom. A zadnji metri so potekali v rahel vzpon in Viviani je ostal prezgodaj na vetru, obenem pa je dobil tudi defekt ravno, ko je začel s sprintom. Sledil je zares dolg sprint in napet boj za zmago med Calebom Ewanom in Dylanom Groenewegnom.

Po fotofinišu je postalo jasno, da je boj dobil Groenewegen, ki je tako moštvu Jumbo Visma priboril že tretjo etapno zmago na letošnji dirki po Franciji. Ewan je bil drugi, sledili pa so Sagan, Colbrelli, Philipsen, Viviani, Nizzolo, Stuyven, Matthews in Kristoff. Jan Tratnik je bil 19., Matej Mohorič pa 99. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Giulio Ciccone je ohranil šest seund prednosti pred Alaphilippom in 32 pred Teunsom.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ