Najhitrejša čelada na svetu?

Najhitrejša čelada na svetu?
17.01.2018 AVTOR: D. Z.
Pri Kasku so s pomočjo ekipe Sky predstavili nov model čelade Utopia. Pravijo, da gre za najhitrejšo čelado do zdaj. Pa je res?

Nova sezona, novi proizvodi, ki jih lahko vidimo v profesionalni karavani. Med temi novostmi so nekateri kolesarski čevlji, nekaj je novosti pri kolesih, pa tudi pri čeladah. Tako je prek moštva Sky njihov sponzor Kask predstavil nov model čelade. Poimenovali so ga Utopia.

Čelado so razvili prav s pomočjo kolesarjev in strokovnjakov pri moštvu Sky, prvič pa so jo kolesarji – vsaj uradno – uporabili v Avstraliji. Pri Kasku so dejali, da so v vetrovniku testirali deset najbolj aerodinamičnih čelad na trgu (znamk niso navedli). Kasneje je nastala Utopia.

Pri hitrosti 50 km/h naj bi kolesar v primerjavi z najboljšim modelom druge znamke prihranil kar šest vatov. Objavo na youtubu so naslovili s "Kask predstavi Utopio, najhitrejšo čelado v cestnem kolesarstvu. "

Čelada naj bi tehtala 235 gramov. Pa je res najhitrejša čelada na svetu?

Zanimiv bo odziv konkurence. Ta model naj bi bil kmalu na voljo tudi na tržišču, cena za “navadne smrtnike ” pa še ni znana.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ