Najhitrejša na Golte Marjan Jauk in Ajda Opeka

Najhitrejša na Golte Marjan Jauk in Ajda Opeka
21.06.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Preko 160 kolesarjev se je danes pomerilo na zahtevnem vzponu na Golte, višinsko razliko 975 m pa sta na 13-ih kilometrih najhitreje premagala Marjan Jauk s časom 40:58 v absolutni moški konkurenci in Ajda Opeka s časom 50:11 med ženskami.

Galerija slik

Avtor slik Domen Lisec

Celotni rezultati 

Klanec na planoto, ki velja za priljubljeno letno in zimsko turistično točko, slovi po strmem zadnjem delu, kjer naklon znaša preko 23 %. Prav zadnji del je danes odigral selektivno vlogo v marsikaterem ciljnem obračunu.

»Na takšnem vzponu ne pride do izraza le moč, temveč tudi izkušnje vključno s taktiko «, je na cilju pokomentiral zmagovalec Marjan Jauk. Vse to se mu je danes brez dvoma »poklopilo « in obrestovalo. Jauk, ki velja za pionirja v slovenskem krosu in legendo gorskega kolesarstva, je klanec na Golte prvikrat prevozil pred 20-imi leti, takrat seveda z gorskim kolesom.

Ajda »Aja « Opeka na cilju prav tako ni skrivala zadovoljstva. »Vozila sem enakomerno, v svojem tempu in ker mi je na koncu ostalo zadosti moči, sem lahko pospešila «, je komentirala na vrhu. V ciljnem sprintu ji je uspelo ugnati lanskoletno zmagovalko Špelo Škrajnar.

Vzpon na Golte je hkrati štel za državno prvenstvo med amaterji, naslovi v posameznih kategorijah pa so poleg Jauka (master D) in Opeke (ženske B) pripadli še:
Primožu Obalu (amaterji),
Mateju Kimovcu (master A),
Gregi Filipiču (master B),
Alojzu Poglavcu (master C),
Janezu Debeljaku (master E),
Mateju Briclju (master F),
Jošku Vargi (master G),
Francu Hafnerju (master H) in
Herbertu Kotniku (master I).

Laura Šimenc je oblekla majico državne prvakinje v kategoriji ženske A, Ivanka Škerlj pa v kategoriji ženske C.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ