Najmlajši Pogačar tudi najboljši Slovenec v Poreču

Najmlajši Pogačar tudi najboljši Slovenec v Poreču
19.02.2017 AVTOR: D. Z.
Z enodnevno dirko druge kategorije se je sezona začela tudi za slovenska moštva. Najboljši Slovenec v Poreču pa še lani mladinec Tadej Pogačar na 8. mestu.

Sezona za slovenske ekipe se je začela v Poreču z dirko GP Laguna Poreč. Govorimo o dirki druge kategorije, ki se je končala v Zeleni Laguni.

Dirka je bila dolga 158 kilometrov, na startu pa so bili kolesarji vseh slovenskih ekip. 20 kolesarjev se je na koncu udarilo za zmago. V tej skupini, ki je na cilj prišla 48 sekund pred glavnino sta bila zgolj dva Slovenca. Mladi, komaj 18-letni Tadej Pogačar in 39-letni Jure Golčer. V sprintu te skupine je bil najboljši Andrea Toniatti.

Po treh urah in 37 minutah je ugnal Paola Tota in Stephana Rabitscha. 24-letni Toniatti je član Colpacka. Najboljši Slovenec je bil Tadej Pogačar, ki je zasedel osmo mesto. Član Roga Ljubljane je šele prvič nastopil v članski konkurenci, saj je še lani nadvse uspešno dirkal med mladinci in bil eden izmed najboljših na svetu.

Jure Golčer je bil 13. Sicer pa je Adria Mobil svoje predstavnika imela med desetico. Govorimo o Italijanu Andrei Borsu, ki je zasedel šesto mesto. Rok Korošec je bil 23., Žiga Jerman 24., Gašper Katrašnik 26., Jon Božič 32., Izidor Penko 44., Luka Pajek 45., Primož Obal 51., Uroš Repše 54., Gregor Gazvoda 59., Andi Bajc 61., Žiga Grošelj 62., Marko Pavlič pa 63.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ