Najprej 3 mladinke ... popoldne 6 izjemnih mladincev

Najprej 3 mladinke ... popoldne 6 izjemnih mladincev
14.10.2016 AVTOR: D. Z.
Petek pa bi že lahko bil dan, ko bi na SP v Dohi slovenski mladinci spet posegli po najvišjih mestih.

Najprej mladinke
Po cestni dirki mlajših članov, kjer je v zaključku po pričakovanjih prišlo do sprinta večje skupine kolesarjev bo v petek v Katarju na sporedu dvojni program. Organizatorji bodo tako podelili dva kompleta medalj.

Tokrat bodo na svoj račun prišli najmlajši člani tega svetovnega prvenstva. Torej, mladinci in mladinke. Najprej pa mladinke. Te bodo morale prevoziti 74,5 km dolgo preizkušnjo. Torej, 4,5 kroga. Slovenci bomo imeli tri predstavnice. To bodo Hajdu Zajc ter Karin Penko in Katja Kerpan, ki sta že nastopili tudi v vožnji na čas. Dirka se bo začela ob 8.30 uri.

Izjemna šesterica mlajših članov
Ob 13.15 pa bodo na svoj račun prišli mladinci. Ti bodo morali premagati osem krogov in pol po “Katarskem biseru ”. Skupna dolžina 135,5 km. Selektor Andrej Cimprič pa ima na voljo šest zares izjemnih kolesarjev, ki so skozi celotno sezono dokazovali, kako dobro znajo dirkati tudi kot ekipa.

Imena te šesterice pa naslednja: Nik Čemažar, Jaka Primožič, Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Martin Lavrič in Žiga Horvat. Kaj je o fantih in o pričakovanjih povedal Cimprič ste si v preteklih dneh že lahko prebrali. Cimprič napoveduje boj za najvišja mesta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ