Najprej BTC City, potem Jan Tratnik (VIDEO)

Najprej BTC City, potem Jan Tratnik (VIDEO)
22.09.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

Danes bo otvoritev, jutri pa gre zares. Začenja se svetovno prvenstvo v kolesarstvu. Najprej bosta na spored ekipni vožnji na čas.

Letos svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu gosti Innsbruck. Še tretjič v zgodovini je prvenstvo v Avstriji. Že po tradiciji se bo začelo z ekipnima vožnjama na čas. Jutri se bodo za prve medalje potegovali kolesarji in kolesarke, ki bodo še nastopali za posamezne ekipe. Z naslednjim tednom bodo vsi zastopali svoje reprezentance. A najprej oba kronometra. Ženska ekipna vožnja na čas se bo začela v Ötztalu, v središču, namenjenemu športom na prostem AREA 47. Po prvem krajšem vzponu se bodo kolesarke postopoma spuščale.

Start bo namreč na 710 metrih nadmorske višine, cilj v Innsbrucku pa na 582 metrih. Kronometer bo dolg 53,8 km. Vmes bodo triije krajši vzponi, tudi zaključek bo potekal v rahel vzpon. Na startu bodo vse najboljše ekipe, tudi slovensko moštvo BTC City Ljubljana. Lani so članice ljubljanske ekipe zasedla sedmo mesto. Dirka se bo začela ob 10:10, končala pa nekaj minut po 12. uri. Zmago bo branilo moštvo Sunweb. Za dekleti se bodo na pot podali še moški. Zaenkrat je jasno, da bo izmed Slovencev nastopal zgolj Jan Tratnik, ki je letos še član moštva CCC Sprandi Polkowice.

Pred kolesarji je daljša, predvsem pa po profilu sodeč zahtevnejša preizkušnja. Prva ekipa bo startala ob 14:40, zadnja ekip pa bo na cilj prišla nekaj minut po 17. uri. Vožnja na čas bo dolga 62,8 km. Kolesarji bodo morali premagati 427 metrov nadmorske višine. Start bo ravno tako gostila AREA 47 v Otztalu. Po uvodnem krajšem klancu se bodo kolesarji postopoma spuščali, vmes pa premagovali krajše vzpone. Vse do 40 kilometra. Tam se bo začel skoraj pet kilometrov dolg vzpon na Axams s skoraj šestodstotnim povprečnim naklonom. Kolesarji bodo na vrhu prišli na skoraj devetsto metrov nadmorske višine.

Po krajšem spust bo še krajši vzpon na Gotzens in strmejši spust v Vols. Sledil bo še ravninski del v Innsbruck, ki bo gostil cilj preizkušnje. Naslov bodo branili kolesarji Sunweba, ki so ekipo že predstavili. Lansko zmago bodo branili Soren Kragh Andersen, Tom Dumoulin, Chad Haga, Wilco Kedlerman, Michael Matthews in Sam Oomen. Največjo konkurenco jim bodo zagotovo predstavljali kolesarji moštev Sky, BMC in Quick Step. Na startu bo tudi Jan Tratnik. Sicer pa si podrobnejšo predstavitev trase moškega ekipnega kronometra ogledate v priloženem posnetku.


Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ