Najprej na Portugalsko, nato povratek na Strade Bianche in Tirreno - Adriatico

Najprej na Portugalsko, nato povratek na Strade Bianche in Tirreno - Adriatico
08.12.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Španski časnik AS je objavil, da bo po njihovih virih Tadej Pogačar sezono 2024 začel na Portugalskem, nato se bo osredotočil na Tirreno, ne na Pariz - Nico.

Španski dnevnik AS je glede dogajanja v ekipi UAE Emirates dobro obveščen, saj je v ekipi precej špansko-baskovskega osebja. Končni tekmovalni program Tadeja Pogačarja naj bi bil znan 18. decembra, ko ga med pripravami čaka druženje z mediji.

AS pa poroča, da so prve odločitve v ekipi že sprejeli. Pogačar bo tako sezono začel na Portugalskem, najprej z enodnevno klasiko Figueira (1.Pro), nato pa s povratkom na dirko po Algarvu (14. - 18. februar), kjer je blestel v krstni sezoni med elito. Dirka po Algarvu letos vključuje razgiban, 22 kilometrov dolg kronometer, ki je po profilu podoben vožnji na čas, ki kolesarje čaka na dirki po Franciji.

Zatem bo prvi del pomladi Pogačarja v znamenju italijanskih dirk, po letu dni premora se bo vrnil na klasiko Strade Bianche, morda tudi zaradi makadamskih odsekov, ki ga čakajo na Touru, predvsem pa za to, da nadaljuje z nizanjem zmag na tej prelepi spomladanski klasiki. Po informacijah AS-a bo sledil še nastop na Tirrenu - Adriaticu, posledično bo izpustil branjenje zmage na Pariz - Nici, pred prvim vrhuncem sezone in klasiko Milano - Sanremo.

Nato je program še zavit v tančico skrivnosti, vprašanje je, če se bo Pogačar v luči poletnih in jesenskih vrhuncev ("Glavni cilji sezone so Tour, olimpijske igre in svetovno prvenstvo," je dejal pred kratkim) odločil za tako dolgo pomlad kot lani, zato je možno, da bo dirko po Flandriji ali ardenske klasike letos izpustil. Po navedbah AS-a pa je ideja o prvem nastopu na Giru že pokopana, poletnih vrhuncev bo enostavno preveč.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ