Najprej "Okoli Grma" tudi rekreativci, potem še od Zagreba do Novega mesta

Najprej "Okoli Grma" tudi rekreativci, potem še od Zagreba do Novega mesta
25.08.2013 AVTOR: D. Z.
KK Adria Mobil bo v prihajajočem vikendu organizirala kar dve dirki. V soboto kriterij ?Okoli Grma?, v nedeljo pa še dirko od Zagreba do Novega mesta.

Okoli Grma
A najprej k sobotni preizkušnji »Okoli Grma «. Prireditev se bo začela ob 12.45 uri, ko bodo osem krogov prevozili najmlajši, torej dečki C. Sledili bodo nastopi kolesarjev iz posamičnih kategorij. Vse do starejših mladincev, ki se bodo na 30 krogov oziroma 33 kilometrov dolgo pot podali ob 15.45 uri.

Za njimi bodo ob 17. uri nastopili tudi rekreativni kolesarji, ki bodo morali premagati 20 krogov oziroma 22 km. Organizator bo poskrbel tudi za dirko predšolskih otrok. Člani pa bodo dirko začeli ob 18.15 uri. Prevoziti bodo morali 45 krogov, oziroma 49,5 km. Gre za klasičen kriterij, kjer zmaga kolesar, ki osvoji največ točk.

Zagreb - Novo mesto
V nedeljo 1. septembra pa bo na sporedu dirka, ki vsako leto poveže Hrvaško in Slovenijo. To organizirajo že od leta 2008. Takrat se je dirka začela na Prešernovem trgu v Ljubljani in končala na zagrebškem Sljemenu. Naslednje leto se je dirka ravno tako začela v Ljubljani, le da takrat pred dvorano Tivoli, končala pa ravno tako na Sljemenu. Leta 2010 pa se je vse skupaj začelo v Zagrebu, končalo pa na Ljubljanskem Gradu.

Identična trasa je bila tudi v preteklih dveh letih. Tokrat pa je prišlo do spremembe. Dirka se bo začela v Zagrebu, končala pa v Novem mestu. Na dirki bo nastopilo 120 kolesarjev iz 15 ekip. Zanimivo. Do zdaj so se zmag prav na vseh dirkah veselili slovenski kolesarji. Dvakrat je dirko dobil Robert Vrečer, po enkrat pa Matej Mugerli, Kristjan Fajt in Marko Kump.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ