Najprej z gorskim, zdaj še s cestnim kolesom do zlata

Najprej z gorskim, zdaj še s cestnim kolesom do zlata
27.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Avstrijci slavijo novo svetovno prvakinjo na domačem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku. Med mladinkami je to postala Laura Stigger. Nika Jančič 46., Vita Movrin 80.

Cestne dirke na svetovnem prvenstvu so se začele z dirko mladink. Te so se na 71 kilometrov dolg pot podale iz Rattenberga. Premagati so morale najprej vzpon na Gnadenwald, potem pa so vstopile na klasične kroge. Prevoziti pa so morale zgolj en olimpijski krog. Ruske mladinke so skrbele za selekcijo. Na zadnjem vzponu pa je napadla prav Laura Stigger. Domača adutinja je tako zelo pospešila, da jo je sprva s težavo ujela Barbara Malcotti. Stik je vzpostavila še Boilardova. Ta trojica je v zadnjih 15 kilometrih nadaljevala skupaj proti cilju, medtem ko v ozadju prave skupine, ki bi lahko organizirala lov ni bilo več.

Le Le Netova je uspela v zadnjih petih kilometrih ujeti vodilne. Prav Le Netova, ki prihja z velodroma je predstavljala največjo grožnjo v sprintu, zato je še zadnji vzpon z napadom poskušala izkoristiti Stiggerjeva. Bila pa je neuspešna. Sledili so novi napadi, potem pa sprint. Malcottijeva ga je začela na prvem mestu, a ni imela dovolj moči. Na koncu se je zmage veselila domača adutinja Stiggerjeva. Avstrijka je oblekla novo mavrično majico. Zanjo to ni prva, saj je dvakratna prvakinja v olimpijskem krosu.

Pravi, da je to bila šele njena druga dirka na cestnem kolesu, potem ko je bila 14. na dirki Trofeo Binda. “Nisem pričakovala zmage. Želela sem se zabavati na progi, saj je to šele moja druga dirka na cesti. Neverjetno. Hvala vsem ljudem ob cesti, ki so me gnali do skrajnih meja. Ne morem verjeti. Prihajam iz gorskega kolesarstva,” je bila navdušena Stiggerjeva. Drugo mesto je zasedla Marie Le Net, tretja pa je bila Simone Boilard. Sledijo Malcotti, Wiel, Guazzini, Alessio, Gareeva, Saabye in Galand. Nika Jančič je bila 46., Vita Movrin pa 80.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ