Največja zmaga kariere za Liane Lippert

Največja zmaga kariere za Liane Lippert
24.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

Ženska dirka po Franciji se je nadaljevala s še eno razgibano etapo, zaključila pa s šprintom zelo razredčene skupine. Nekoliko presenetljivo je zmagala Liane Lippert.

Že prva etapa dirke po Franciji za ženske je prinesla agresivno dirkanje, z enakim pristopom so kolesarke nadaljevale tudi v drugi etapi ob vznožju Centralnega masiva, ki se je končala v Mauriacu, ponudila pa je šest krajših kategoriziranih vzponov. Teren je bil kot nalašč za napade, hkrati pa je bil pisan na kožo karakteristikam kolesark SD Worxa, ki na takem terenu ponavadi nič ne prepuščajo naključju. Etapo je še otežil dež, ki je prinesel kar nekaj padcev v glavnini.

Tudi tokrat rumena majica Lotte Kopecky ni bila pod vprašajem, na ciljnem vzponu so imele kolesarke te nizozemske ekipe vse pod nadzorom. Marlen Reusser je dvakrat poizkusila z napadom, tako da so se morale tekmice osredotočiti na lov, tik pred vrhom vzpona je narekovanje ritma prevzela Demi Vollering in poskrbela, da v razredčeni skupini nobena od tekmic ni imela več dovolj energije za napad.

Sledil je težek šprint navkreber, v katerem je bila Lotte Kopecky v vlogi glavne favoritinje, na takšnem terenu se ponavadi izvrstno znajde, nenazadnje je aktualna zmagovalka dirke po Flandriji. Tokrat pa je bil vzpon tudi zanjo nekoliko pretežak in Liane Lippert jo je s pospeškom uspela ugnati za svojo največjo zmago v karieri.

Niti dva padca je nista ustavila

"Dvakrat sem padla, prvič že v zaprti vožnji, drugič pa na vzponu. A me ni zajela panika, ekipa je opravila odlično delo in me pripeljala nazaj. Ostala sem mirna, saj res rada dirkam v dežju. V zaključku sem se osredotočila le na Lotte, vedela sem, da je najbrž najmočnejša na takšnem terenu. Na koncu mi je ostalo še toliko moči, da sem prišla mimo, res sem vesela, še nekaj časa bo trajalo, da bom dojela, kaj mi je uspelo," je povedala nemška državna prvakinja.

Špela Kern je tokrat v cilj prišla med zadnjimi, z dobrimi 25 minutami zaostanka.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ