Nameravajo organizatorji Toura ustaviti Frooma?

Nameravajo organizatorji Toura ustaviti Frooma?
23.03.2018 AVTOR: D. Z.
V javnost so prišel informacije, da naj bi organizatorji dirke po Franciji razmišljali o tem, da bi Froomu, če njegov primer ne bo rešen do julija preprečili nastop na Touru.

Christopher Froome se trenutno intenzivno pripravlja na dirko po Italiji, saj želi letos dobiti tako Giro kot dirko po Franciji, na kateri bo branil zmago.

A konec lanskega leta je na dan prišlo, da so v Froomovem vzorcu na dirki po Španiji našli preveliko količino Salbutamola. Ker to sredstvo ni prepovedano, ampak je zgolj prepovedano v prevelikih količinah Froome lahko nastopa na dirkah. Tako je letos že bil tudi na dirki Tirreno-Adriatico.

Predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient je Sky že pred časom pozval, naj Frooma začasno – do razrešitve primera – suspendira, a je obenem priznal, da mu nastopanja na dirkah ne more prepovedati. Direktor italijanskega Gira Mauro Vegni je sicer navdušen, da se je Froome odločil nastopiti na Giru, a je obenem izrazil željo, da se Froomov primer reši pred začetkom prve tritedenske dirke, saj noče, da bi se mu ponovil primer Alberta Contadorja iz leta 2011.

Takrat je Contador dobil Giro, potem pa so mu zmago kasneje odvzeli, ker se je njegov primer s Clenbuterolom zavlekel za skoraj eno leto. Contador je vmes nastopil tudi na Touru. Pri agenciji ASO, ki je zadolžena za organizacijo dirke po Franciji pa naj bi zdaj – tako poroča Press Association – rzmišljali, da bi Froomu nastop na njihovi dirki, če do takrat primer ne bo rešen vseeno preprečili. Francozi so po seriji afer v preteklosti sprejeli dodaten člen, ki pravi, da lahko izključijo določenega kolesarja ali ekipo, oziroma mu prepovejo nastopiti, če bi ta lahko omadeževal ugled dirke. Agencija ASO naj bi bila tako prepričana, da se v tem primeru ne bo zapletla v nobeno bitko po sodiščih, tudi če bi pri Skyju Frooma na vsak način želeli uvrstiti v ekipo.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ