Namesto v dres, v bolnišnico in na pomoč

Namesto v dres, v bolnišnico in na pomoč
19.03.2020 AVTOR: DZ, vir: Bigla-Katjuša

Švicarska kolesarka Elise Chabbey. Odločila se je, da začne v boju proti koronavirusu opravljati osnovni poklic. Je namreč zdravnica.

"Kar se trenutno dogaja je neverjetno. Glede na resnost te situacije čutim, da moram nekaj narediti."

Elise Chabbey je članica moštva Bigla-Katjuša in je bila pred krizo zaradi koronavirusa na startni listi za dirko Strade Bianche, pa tudi za nekatere enodnevne belgijske dirke. Seveda je koronavirus vse spremenil. Dirk ni, kolesarji in kolesarke niti ne vedo natančno, kdaj se bo sezona sploh lahko nadaljevala.

Elise Chabbey je po poklicu zdravnica in zdaj se je odločila, da priskoči na pomoč preostalim v tem poklicu, saj se medicinsko osebje bori s koronavirusom. Zdaj dela v ženevski univerzitetni bolnišnici. "Nič početi? To ni v moji naravi. Kar se trenutno dogaja je neverjetno. Glede na resnost te situacije čutim, da moram nekaj narediti," je dejala 26-letna kolesarka.

Seveda pa ostaja tudi kolesarka. Proste trenutke izkoristi za trening: "Ta teden sem imela devet pacientov, pričakujemo, da jih bo v naslednjih dneh precej več. Ko bo te krize konec, bom vedela, da sem opravila svoje delo in upam, da bom na to ponosna." Seveda ji bo zaradi dodatnih zadolžitev zmanjkalo nekaj časa tudi za trening, pa čeprav pravi, da trenira zvečer, ko pride iz službe.

Predvsem pa je tu še energija, ki ti jo po službenih obveznostih ostane bolj malo. A vendarle komaj čaka, da se bo tudi sezona spet nadaljevala: "Menim, da mi bo ta sprememba z vidika mentalne priprave celo pomagala. Ko se bo dirkanje spet začelo, se bom kolegicam več kot pripravljena in motivirana lahko pridružila na cesti." Seveda z željo, da bi letos nastopila na zanjo domačem svetovnem prvenstvu v Martignyju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ