Namesto v Orico, na neznano dolg prisilni premor

Namesto v Orico, na neznano dolg prisilni premor
27.11.2015 AVTOR: D. Z.
Komaj 20-letni Robert Power velja za enega izmed najbolj nadarjenih kolesarjev. Avstralec je prestopil v Orico GreenEdge, a se je znašel v težavah.

Poškodba kolena, ki se vleče ...
Robert Power ima komaj 20 let. Že v sezoni 2014 je na prestižni etapni dirki Tour de l'Avenir – ta med mlajšimi člani šteje za Pokal narodov – zaostal samo za Miguelom Angelom Lopezom in osvojil drugo mesto. Letos bi zagotovo spadal med favorite, vendar pa je sezono končal predčasno. Razlog, poškodba kolena. Kljub vsemu je že imel podpisano pogodbo z avstralsko World Tour ekipo Orica Greenedge.

S poškodbo se zato ni preveč obremenjeval. Pogodbo pa ima vse do konca sezone 2017. Bil je prepričan, da se bo lahko vrnil že v sezoni 2016. A zdajšnje preiskave so pokazale, da se je stanje kljub počitku poslabšalo. Odkrili so, da gre za redko obliko edema kostnega mozga. Zaenkrat še nihče ne zna napovedati, kdaj se bo mladi kolesar sploh lahko vrnil na tekmovanja. So pa vsi prepričani, da je vrnitev zgolj vprašanje časa, in da ni pod vprašanjem.

Kdaj se bo vrnil? Nihče ne ve ...
Uradni zdravnik ekipe Orica GreenEdge Peter Barnes je priznal, da zaenkrat vse še ni pojasnjeno: »Zdravila ni. Kar vemo o tem je, da bo sčasoma vse dobro. Seveda pa je vprašanje, ki mi ga boste vsi zastavili, kdaj? Nimamo pojma. To naj bi trajalo nekje med štirimi in 24 meseci. « In tako je tudi Barnes priznal, da ne gre za običajno bolezen oziroma poškodbo. S takimi težavami se zares malokdo sreča:

»V športni medicini delam že več kot 40 let in česa takega še nisem videl. V knjigah je to sicer omenjeno, vendar gre za stvar, o kateri še na izpitih ni govora, saj se tako zelo redko pojavi. Na slikanju z magnetno resonanco se zdi kot odrgnjena kost. Vendar pa do tega ni prišlo v povezavi s kolesarstvom. Ne vemo, kaj je to povzročilo. V kolenu čuti bolečino ob vožnji na vzponih in ob ponavljanjih za moč. Drugače pa bolečine ne čuti. Lahko hodi, skače in ne čuti bolečine. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ