Napaden in oropan med treningom

Napaden in oropan med treningom
19.03.2018 AVTOR: D. Z.
Oscar Sevilla, nekoč kolesar, ki se je na najvešjih dirkah boril z najboljšimi, zdaj pa kolesari v Kolumbiji je doživel napad.

Oscar Sevilla je pred slabimi 20 leti veljal za enega izmed najbolj nadarjenih kolesarjev. Leta 2001 je dirko po Franciji končal na sedemem mestu.

Istega leta je odšel še na špansko Vuelto in jo po treh tednih končal na drugem mestu. Leta 2002 je prav dirko po Španiji končal na četrtem mestu. V teh letih je bil član moštva Kelme. Leta 2004 je prestopil v Phonak, potem pa je bil dve leti član nemškega T-Mobila. Tam pa se je začela njegova – vsaj s tekmovalnega vidika – pot navzdol. Povezali so ga v afero Operacion Puerto in njegove kariere na najvišji ravni je bilo praktično konec. Od takrat nastop za manjše, kontinentalne ekipe.

Letos je član kolumbijske ekipe Medellin Inder. Seveda nastopa na manjših dirkah, a je pri že 41 letih nadvse uspešen. Letos je na drugem mestu končal dirko po San Juanu. Lani je dobil dirko po Madridu, trikrat je bil najboljši na dirki po Kolumbiji … Sicer Španec, ki živi v Kolumbiji se je v Bogoti pripravljal na nadaljevanje sezone, a doživel rop. Med treningom ga je pet neznancev podrlo s kolesa in ga potem preteplo. Po informacijah, ki jih je posredovala Oscarjeva žena Ivone so mu ukradli kolo, čelado in očala, pustili pa telefon. Zbežali pa so s taksijem, ki jih je čakal na drugi strani ceste.

Sevilla si je pri tem zlomil zapestje in poškoval roko. V bolnišnici v Santa Feju naj bi zdravniki opravili tudi operacijo. “Zjutraj je Oscar odšel na trening. Kot vsako jutro okrog šestih. Pet mladeničev ga je napadlo, ga porinilo in preteplo, ” je za radio Caracol dejala Ivone: “Je zelo potolčen, saj se take poškodbe dolgo celijo, bil pa je tik pred odhodom na dirko v Španiji. Je zelo razočaran, saj smo temu v Bogoti priča vsak dan. ” Po nekaterih podatkih naj bi v Bogoti v prvih osmih mesecih lanskega leta ukradli 1583 koles. “Napad na Oscarja Sevillo je velika sramota. Potrebujemo hude kazni za tatove koles, ” je na twitterju zapisal župan Bogote Enrique Penalosa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ