Napet in nevaren sprint ter Lopezova zmaga

Napet in nevaren sprint ter Lopezova zmaga
30.01.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dirka po San Juanu se je končala s sprintersko preizkušnjo s startom in ciljem v San Juanu. Končni zmagovalec je Miguel Angel Lopez.

Zadnja, sedma etapa na dirki po San Juanu je bila dolga vsega 112 kilometrov. Start in cilje je gostil San Juan, etapa pa ni bila prav posebej zahtevna. Miguel Angel Lopez je z moštvom Medellin uspešno branil majico vodilnega v skupnem seštevku, tako da je bilo jasno, da se bo veselil končne zmage. Zato pa je bil zanimiv boj za etapno zmago med številnimi vrhunskimi sprinterji.

Omenimo sprinterje, kot so Fabio Jakobsen, Peter Sagan, Danny Van Poppel, Sam Bennett, Sam Welsford … V zadnjih 15 kilometrih sta z napadom poskusila Remco Evenepoel in že zmagovalec ene izmed etap na letošnji dirki Quinn Simmons. A tokrat nista bila uspešna, saj je bila glavnina že zelo hitra. Ujeti ju je uspela dobre tri kilomtre pred ciljem. Potem pa je sledil šov sprinterjev. Sam Welsford iz DSM je bil spet odličen in je uspel priti do druge zaporedne zmage.

Fabio Jakobsen se mu je uspešno približeval po desni strani, a vozil je tik ob ograji in tako so ga dodatno ovirali navijači. Pri navijanju mu je eden izmed njih celo zbil očala na tla, Jakobsen pa se je komajda ujel. Vseeno je bil drugi, tretji pa Nizzolo. Lopez, ki je zatočišče po odpustitvi iz Astane našel v Medellinu je prišel do prepričljive zmage v skupnem seštevku. Filippo Ganna na drugem mestu je za njim zaostal za pol minute. Sergio Higuita je bil s 44 sekundami zaostanka tretji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ