Napovedal odhod ... ostal brez Toura

Napovedal odhod ... ostal brez Toura
28.06.2017 AVTOR: D. Z.
Francoski sprinter Bryan Coquard je ostal brez nastopa na dirki po Franciji, pa čeprav bi bil v sprintih najbrž največje upanje moštva Direct Energie.

Bryan Coquard je menedžerju moštva Direct Energie Bernaudeauju maja sporočil, da v naslednji sezoni zapušča ekipo in da ne želi podaljšati pogodbe.

“Od takrat so se stvari spremenile. Mislim, da če nisi povsem osredotočen, ne moreš biti dober. Mislil sem, da sem močnejši, da bom to prestal. Vendar mi ni uspeo. Podzavestno me je prizadelo, pa čeprav tega nikoli nisem pokazal, ” je pojasnil Coquard. Zdaj pa je mladi Francoz ostal še brez nastopa na dirki po Franciji: “Zelo sem razočaran. Resnično sem si želel biti del te skupine.

V pogovoru za Parisien pa je tudi Bernaudeau podal svoje mnenje. Predvsem pa je zavrnil, da bi se za tako potezo odločil, ker bo Coquard konec leta zapustil ekipo: “Mediji ste ustvarili to zgodbo. Imam 61 let, vodim podjetje in menite, da bi odločitve sprejemal v jezi? Ponavljam. Odločal je športni vidik. ” In, kakšnih kriterijev kolesar ni dosegel?

“Na začetku sezone je bil zelo močan in logično je bilo, da je bil glavni v ekipi. Zdaj pa že nekaj tednov ni naredil nič. Na dirki Criterium du Dauphine sploh ni mogel ogroziti Arnauda Demarja. Na državnem prvenstvu mu ni mogel niti slediti, pa čeprav mu je bila dana ta naloga. Na določeni točki moraš objektivno pogledati na zadeve in spoznati, kdo je dober in kdo ne. Če bi Coquard v zadnjih dveh mesecih premagal ali Demarja, ali pa vsaj nakazal, da ga lahko, potem bi sprejeli drugačno odločitev. Na Touru je prostor samo za najboljše. Bryan pa ni del te skupine. To je vse.

Ekipa je tako sestavljena okrog zimzelenega Thomasa Voecklerja, Sylvaina Chavanela in novinca Liliana Calmejana. “Seveda sem jezen. Mislim, da od začetka sezone nisem naredil nobene napake. Naredil sem vse, da bi na Tour prišel dobro pripravljen. Se bom vrnil? Mislim, da. Morda pa sem precenil svoje moči, podobno kot na državnem prvenstvu, ko sem se na koncu zlomil, ” je še dodal Coquard. Če je podaljšanje pogodbe zavrnil, ker je že dogovorjen z eno izmed drugih ekip, pa bo jasno avgusta, saj se šele takrat začne uradni prestopni rok.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ