Napovedana vročina: UCI pripravljena skrajšati dirke na SP

Napovedana vročina: UCI pripravljena skrajšati dirke na SP
03.10.2016 AVTOR: D. Z.
Temperatura pred svetovnim prvenstvom se vsekakor stopnjuje. Tudi dobesedno. Pri Mednarodni kolesarski zvezi bodo pripravljeni ukrepati.

Na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Katarju se med drugim obetajo visoke temperature. Pričakujejo celo tja do 40 stopinj celzija, kar bi lahko za kolesarje predstavljalo veliko oviro. Pri mednarodni kolesarski zvezi pa se očitno pripravljajo tudi na skrajne ukrepe.

UCI je imenovala komisijo štirih strokovnjakov (Dr. Anton Zasada, dr. Olaf Schumacher, dr. Sebastien Racinais in dr. Juan Manuel Alonso), ki bo zadolžena za spremljanje teh razmer. Na osnovi meritev bodo sproti sprejemali tudi odločitve. Če bi bila vročina prevelika, potem bi lahko člansko cestno dirko skrajšali tudi na 'vsega ' 150 kilometrov.

Torej za več kot sto kilometrov. V prvi vrsti tako razmišljajo predvsem o skrajšanju dirk. Poleg tega bo UCI ekipam dostavljala še dodtno vodo in led. Na voljo bo dodatnih 10 tisoč plastenk. Med dirko bosta dva motorista z dodatnimi plastenkami vode. Obenem so izdali tudi knjigo z nasveti in z naslovom “Beat the Heat ” (Premagajte vročino).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ