NAPOVEDNIK: Gravelution Tacen – kratka nepodprta makadamska preizkušnja

NAPOVEDNIK: Gravelution Tacen – kratka nepodprta makadamska preizkušnja
28.07.2019 AVTOR: Jure Klančar

10. Augusta nas pričakuje 70 kilometrov ter 500 višinskih metrov ene prvih nepodprtih makadamskih tekem v Sloveniji

KAJ? Nepodprta makadamska tekma po severni Ljubljanski kotlini

KDAJ? Sobota 10. August, zbor ob 9:00, start ob 10:00

KJE? Tacen pri Ljubljani, trasa poteka do Brnika in nazaj

Gravelution je ideja o slovenskih makadamskih dirkah krajšega tipa, ki so primerne tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene v tem športu. Ideja je precej nova, dirka v Tacnu pa bo prva izmed (upamo da) mnogih svoje vrste.

Trasa: 70 km večinsko makadamskih kilometrov z le 500 metri vzpona

Tekmovalci se bodo po startu v Tacnu odpravili v smeri Komende, ter mimo spodnjega Brnika nadaljevali proti Šenčurju, od koder jih bo pot mimo letališča Brnik vodila skozi Vodice ter mimo Medvod nazaj proti cilju okoli Šmarne gore.

Traso bo v skladu z idejo Gravelutiona primerna tako za začetnike kot za bolj izkušene, vsi pa bodo morali uporabljati GPS napravo za navigacijo, saj pot ne bo označena. Le manjši deli poti bodo na večjih cestah, medtem ko bo večina trase potekala po makadamskih, poljskih in gozdnih poteh.

GPX trase je že na voljo za prenos TUKAJ.

Prijave ter kategorije

Tekmovanje bo potekalo v moški ter ženski konkurenci, obe pa bosti ločeni tudi v dve kategoriji po starosti. Prvi trije v vseh kategorijah bodo prejeli tudi denarno nagrado!

Predprijava je možna na prijavim.se za 10 EUR, možna pa bo tudi prijava na dan dogodka za 18 EUR.

Prijave: prijavim.se/calendar/checkings/3431/gravelution_2019

Več info lahko najdete na FB strani dogodka.Značke: Gorsko, Cestno, Ciklokros
Komentarji
mv 28.07.2019 23:10
Lepo.  Obenem škoda, da v Sloveniji uspevajo le dirke, z redkimi izjemami, kot so bili PiciBicijevski DustLusti.  Naj navdušenci še naprej dirkajo in se polega na rundah in vikend dirkah vključno z "maratoni" na cesti in tistih nekaj na MTB in ciklokrosu merijo bolj ali manj isti vsakič na novo, a številne (nepodprte in) netekmovalne prireditve so se že marsikje v tujini uveljavile kot dobro obiskane in z rednimi udeleženci, pokrovitelji in podporniki.  Pri no-race prireditvah gre seveda za drugačno pojmovanje biciklizma in športa nasploh, ki se ne neha s tekmovanji - in med drugim ne le, da udeležencev/tekmovalcev ne razvršča po uvrstitvah, posredno celo vzpodbuja njihovo druženje in sodelovanje pri doseganju ciljev in uživanju ob ukvarjanju s tem športom, katerega motiv je precej več kot zgolj biti hitrejši od "bližnjega".   Primerov je dovolj, a v Sloveniji se pač še vedno pojmujemo za dirkače.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ