Napovednik: Kronplatz King Maraton v 2019 s prenovljeno traso

Napovednik: Kronplatz King Maraton v 2019 s prenovljeno traso
03.02.2019 AVTOR: Jure Klančar

Slavni Kronplatz King Maraton letos malo krajši, a nič manj zahteven.

Kronplatz verjetno večina verjetno pozna zaradi tamkajšnjega slavnega smučarskega letovišča, le poznavalci pa se bodo spomnili tudi na MTB maraton, ki bo letos 21. Julija tam potekal že četrto leto.

Letošnja različica bo doživela nekaj sprememb vendar bodo glavne posebnosti kot npr. cilj trase na vrhu Kronplatza in kronanje namesto podelitve obdržali. Najbolj očitna sprememba je na daljši KingMaraton trasi, ki bo skrajšana za sedem kilometrov na 73 km z neverjetnimi 3250 metri vzpenjanja. Organizatorji so se za spremembo odločili na podlagi želja tekmovalcev in zagotavljajo, da bodo z novo traso izboljšali kvaliteto celotnega tekmovanja.

Kot vsa predhodna leta se bo vseh 800 tekmovalcev moralo spopasti ne le z izjemno težavnimi vzponi temveč tudi z 8 km 'freeride' spustov in 9 km enoslednic, kar je precej unikatno za MTB maratone, ki se po navadi raje držijo lažjih poti in makadama.Krajša 50-kilometrska PrinceClassic različica z impresivnimi (glede na dolžino) 2160 metri vzpona letos ostaja enaka in ponuja bolj humano različico, ki še vedno vključuje vse boljše dele.

Več info in prijave na: https://www.kronplatzevents.com/en/Kronplatz-King


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ