Napovednik: Odštevamo Dni do Začetka Downhill Svetovnega Pokala v Mariboru

Napovednik: Odštevamo Dni do Začetka Downhill Svetovnega Pokala v Mariboru
22.04.2019 AVTOR: Jure Klančar

Letos Slovenija gosti prvi krog svetovnega pokala v spustu.


KAJ? Prvi krog svetovnega pokala v spustu

KJE? Pohorske strmine v Mariboru

KDAJ? 27. in 28. April 2019


Čez en teden v nedeljo bomo priča enemu največji slovenskih MTB dogodkov zadnjih letih, saj bo Maribor po devetletnem premoru spet gostil tekmo svetovnega pokala v spustu. Sloveniji tudi pripada čast otvoritve sezone, saj bo tekma v Mariboru prva izmed osmih preizkušenj DH World Cup.

Možnosti za preizkus forme že ta vikend

Na praktično identični progi je ta vikend potekal prvi krog IXS European Downhill Cup, na katerem se je preizkusilo tudi nekaj velikih imen svetovnega pokala.

V elitni ženski konkurenci je slavila Tracey Hannah s štirimi sekundami pred Nino Hoffman, medtem ko je odlično tretje mesto osvojila evropska prvakinja Monika Hrastnik, ki se z novo ekipo Dorval AM po poškodbi vrača na tekme.


V Moški konkurenci je slavil Avstralec Matt Walker z nekaj desetinkami prednosti pred drugouvrščenim dvakratnim svetovnim prvakom Dannyjem Hartom. Veliki slovenski up Jure Žabjek je v superfinalu padel ter končal na 29. mestu, vendar je ušel poškodbi ter ostaja pripravljen na naslednji vikend.

Vsi v Maribor ta vikend

Pod Pohorjem se že zbira smetana downhill scene v pripravah na veliki finale v nedeljo, 28. aprila, ko bomo videli kdo bo začel sezono svetovnega pokala z zmago. Glavne kandidatke so zagotovo Rachel Atherton, Tahnee Seagrave ter seveda naša Monika Hrastnik, medtem ko bo v moški kategoriji svoj naslov poskusil ubraniti Amaury Pierron pred izkušenim Aaronom Gwinom, Dannyjem Hartom ter še mnogimi, vključno z Juretom Žabjekom.

Poleg glavnega spektakla so organizatorji pripravili tudi bogat program z vodenimi turami, sejmom, zabavami ter še mnogo več.

Karte so že na voljo na: www.worldcup.si

Preberite si več o dogodku na uradni strani UCI MTB World Cup


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ