Naši sosedje bodo gostili SP 2018

Naši sosedje bodo gostili SP 2018
13.10.2015 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018 dodelila Avstriji. Natančneje Innsbrucku.

Francoska spletna stran DirectVelo piše, da naj bi Mednarodna kolesarska zveza že določila, katera država bo gostila svetovno prvenstvo v kolesarstvu leta 2018. To naj bi bila Avstrija, oziroma mesto Innsbruck. To mesto je kandidiralo že za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2017, potem pa so oblasti pred enim mesecem potrdile, da se zanimajo tudi za organizacijo prvenstva leta 2018.

Za leto 2017 se je Innsbruck boril z britanskim Yorkshirom in s Kolumbijo ter z norveškim Bergnom. Slednji je ta boj dobil. Sodeč po pisanju prej omenjene spletne strani naj bi bila trasa dirke v Innsbrucku pisana na kožo hribolzacem. Člani naj bi morali na dirki premagati nekje med štiri in 4500 metrov nadmorske višine. Tudi trasa kronometra naj bi bile speljana čez nekatere kratke, a strme vzpone.

Sicer pa Avstrija ni novinka v tem. Leta 1987 je v Beljaku svetovni prvak postal Stephen Roche. Leta 2006 pa se je v Salzburgu naslova veselil Paolo Bettini. Pri cyclingnews.com so za dodatne informacije poklicali tudi predstavnike Mednarodne kolesarske zveze. Ti novice niso potrdili: »Za svetovno prvenstvo leta 2018 se še pogovarjamo z morebitnimi organizatorji. Trenutno pa ne moremo še ničesar potrditi. V naslednjih tednih pa bomo to že lahko naredili. «

Letos je svetovno prvenstvo potekalo v Richmondu. Naslednje prvenstvo bo v Dohi (Katar), potem pa bo najboljše kolesarje gostil norveški Bergen. Majico svetovnega prvaka bo v naslednji sezoni na cestnih dirkah nosil Peter Sagan, sicer član Tinkoff Saxa. V kronometru je naslov osvojil kolesar Skya Vasilij Kirijenka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ