Naslednika Alberta Contadorja niso uspeli dobiti

Naslednika Alberta Contadorja niso uspeli dobiti
07.10.2017 AVTOR: D. Z.
Pri Trek Segafredu so ostali brez Alberta Contadorja. Pred naslednjo sezono pa pri ekipi niso uspeli najti dostojnega naslednika.

Alberto Contador je sprva načrtoval, da bi se upokojil po nastopu na dirki po Italiji 2018, a si je po padcih na letošnji dirki po Franciji premislil.

Ker je Contador odločitev o upokojitvi sporočil šele tik pred začetkom dirke po Španiji, so se pri Trek Segafredu znašli v časovni stiski, saj je večina vrhunskih kolesarjev že podpisala nove pogodbe. "Alberto je nenadomestljiv. Z obeh vidikov. Tako s športnega vidika, kot z vidika popularnosti, " je za cyclingweekly dejal glavni menedžer Trek Segafreda Luca Guercilena, ki je pojasnil:

"Alberto je nameraval nadaljevati tudi v letu 2018 in mi smo si ga želeli obdržati. Ko se je odločil, da konča kariero, so bili ostali kolesarji že zasedeni. " Guercilena je zdaj razkril, da so se poskušali dogovoriti predvsem z Mikelom Lando in Fabiem Arujema, vendar pa sta se oba očitno že prej dogovorila za prestopa v drugi ekipi. Mikel Landa je odšel v Movistar, javna skrivnost pa je, da bo v naslednji sezoni Aru dirkal za UAE Team Emirates.

“Dejstvo je, da takrat na trgu ni bilo več nobenega pravega kolesarja, ” je še priznal Guercilena, ki je razmišljal tudi o Rigobertu Uranu in Danielu Martinu. A oba že imata pogodbi. Poleg tega naj bi športni direktor Steven De Jongh medijem razkril, da je Aru zahteval preveč denarja, in da si ga ekipa preprosto ni mogla privoščiti. “Imamo Baukeja Mollemo in Gianluco Brambillo. Če imaš take, potem potrebuješ nekoga, ki ti bo zagotovil uspeh na Touru, ” je o namigovanjih o morebitnih pridobitvah, ki ne bi zagotavljale uspeha dejal Guercilena.

Poudaril je, da bodo zdaj priložnost dobili kolesarji, kot so Jarlinson Pantano, Giacomo Nizzolo, Fabio Felline, Bauke Mollema … “Bauke se bo v vlogi kapetana vrnil na Touru. Pred dvema letoma je že bil dober, letos pa je dobil etapo. Mislim, da se lahko še nekoliko izboljša. Brambilla se bo moral še nekoliko razviti v kolesarja za etapne dirke. Še posebej za Giro, kjer je že nosil rožnato majico. Želimo mu pomagati v tej smeri. Fantom zaupamo, da je pred njimi dobra sezona. " Veliko pa stavi predvsem na Johna Degenkolba, ki je v preteklosti pokazal, da je moster za enodnevne klasike, pa tudi za sprinterske etape na etapnih dirkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ