Naslednji Giro na Nizozemskem

Naslednji Giro na Nizozemskem
26.06.2015 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Italiji so sporočili, da se bo naslednja dirka začela na Nizozemskem, natančneje v pokrajini Gelderland.

Nizozemska očitno posataja nadvse zanimiva država za začetek tritedenskih dirk. V preteklosti je namreč gostila že vse tri tritedenske preizkušnje. Zdaj se bo največja dirka – Tour de France – začela v Utrechtu. Na Nizozemsko pa se spet vrača Giro. “Regija Gelderland je pokazala, kako zelo si želi gostiti Giro in je tako premagala močno konkurenco, ” je med drugim dejal direktor Gira Mauro Vegni: “Boljše poti pri internacionalizaciji Gira ne bi mogli izbrati. ” Giro se bo tako še 12. v zgodovini začel izven meja Italije.

Zadnjič se je leta 2014, ko je start gosil irski Belfast. Naslednje leto bo na sporedu že 99. dirka po Italiji. Na Nizozemskem bodo izpeljali prve tri etape. Dirka se bo začela že v petek, 6. maja. Najprej bo na sporedu 8,1 km dolg kronometer v Apeldoornu. Druga etapa bo kolesarje vodila od Arnhema do Nijmegena in bo dolga 180 km. Tretja etapa pa bo potekala v obratni smeri in bo dolga 190 km. Giro se bo na Nizozemskem začel že tretjič. Prvič se je leta 2002, ko je start gostil Groningen. Leta 2010 se je dirka začela v Amsterdamu.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ