Nasvidenje Bruyneel! Cancellara: "Zdaj mi je jasno"

Nasvidenje Bruyneel! Cancellara: "Zdaj mi je jasno"
12.10.2012 AVTOR: D. Z.
Johan Bruyneel ni več menedžer moštva RadioShack Nissan. Potem, ko je Usada objavila zloglasno poročilo, v katerem je Bruyneel zelo pogosto omenjen, je bila odločitev pričakovana.
"Po obojestranskem dogovoru sta Leopard SA in Johan Bruyneel 12. oktobra končala sodelovanje. Od danes naprej Bruyneel ne bo več glavni menedžer moštva RadioShack Nissan Trek." Tako se glasi izjava za javnost iz moštva, v katerem so številni zvezdniki. Ta izjava ima tudi nadaljevanje:

"Sodeč po objavljenih podatkih Usade se je obema stranema zdelo nujno, da prekineta sodelovanje, saj Bruyneel ne bo mogel voditi ekipe tako uspešno, kot bi lahko.Tako bomo v ekipi zagotovili potrebno mirnost in kohezijo v ekipi." V izjavi so se Bruyneelu še zahvalili za opravljeno delo in dodali, da Bruyneel zanika kakršnokoli sodelovanje pri dopinških praksah v moštvu US Postal Service.

Usada pa Bruyneela obtožuje, da je do potankosti vedel, kaj počnejo kolesarji ameriškega moštva, skrbel naj bi, da so zvezdniki moštva uspešno sodelovali tudi z Michelejem Ferrarijem, nadzoroval pa naj bi tudi transfuzijo krvi ... Na svoji spletni strani se je oglasil tudi Johan Bruyneel.

"Za umik iz ekipe sem se odločil zato, da se bom v miru pripravil na obrambo in zato, da bi zaščitil moštvo pred nepotrebnimi motnjami," je zapisal Bruyneel, ki je še dodal: "Sem presenečen in zelo razočaran nad tem, da je Usada poročilo objavila in javnosti ponudila dokaze še preden sem sam dobil priložnost, da si jih ogledam in se pripravim na obrambo. Še vedno upam, da sem bom lahko branil na pravičnem sodišču, ki ne bo pristransko. Čeprav se zdaj bojim, da so se pri Usadi že odločili in niso spoštovali temeljnega načela, da si nedolžen, dokler ti ne dokažejo krivde."

Bruyneel je še dodal, da primera še ne more komentirati, obenem pa se je zahvalil vsem, ki so mu izkazali podporo. Sicer pa se je oglasila tudi Belgijska kolesarska zveza, ki bo Bruyneelov primer še preučila, ostro je menedžerja kritiziral Fabian Cancellara. Švicar je v moštvu RadioShack Nissan Trek očitno nezadovoljen, a ga pogodba veže vse do konca sezone 2013.

"To se bere kot knjigo. Slišal sem, da je na dvestotih straneh Bruyneel omenjen 129-krat. Vedeti hočem, kaj se je zgodilo, vendar ne vem, kaj nam bo prinesla prihodnost. Ne Bruyneelu ne naši ekipi. To ni v mojih rokah," je dejal Cancellara in dodal: "Ne vem, kako se bo odzval lastnik Flavio Becca. V zadnjih dveh letih z ekipo ni imel težav, vendar je denar izgubil, ni pa zaslužil. Zdaj pa je očrnjen tudi njegov ugled. Vsak običajen poslovnež bi se predal, vendar ne verjamem, da bo to storil Becca."

Sicer pa je Cancellara profesionalni kolesar že vse od leta 2000, na prologih in kronometrih pa je marsikdaj premagal tudi Armstronga: "Lance je očitno sistematično jemal nedovoljena poživila na nivoju, ki ga ni dosegel nihče. Upam, da je zadnji izmed generacije Ullrichov, Bassov, Herasov, Landisov. Če se voziš prehitro, potem si kaznovan. Lance mora zdaj živeti s posledicami, ki so jih pustila njegova dejanja." Cancellara je še dodal, da bodo kolesarji zdaj spet plačevali za stvari, ki so jih nekateri počeli pred več kot šestimi leti:

"To ni pošteno. Lance je poskrbel, da so bila prva leta moje kariere vržena stran. Upam, da je to obdobje zdaj končno za nami. To se ne bo zgodilo takoj. Miniti bo moralo nekaj časa, vendar se bo to zgodilo. Zdaj mi je jasno, zakaj se je pri US Postalu osem ali devet kolesarjev lahko pred vzponi postavilo na čelo glavnine in potreslo večino kolesarjev. V tistih zlatih letih je bilo očitno vse preprosto. Treniraj in 'tankaj', treniraj in 'tankaj'. Zdaj delamo drugače. Bolj profesionalno. Bolj smo pozorni na malenkosti. To je kolesarstvo, v katerega verjamem."

vir: cyclingnews.com
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ