Nasvidenje Flandrija, nasvidenje Roubaix?

Nasvidenje Flandrija, nasvidenje Roubaix?
14.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sicer je ni še nič potrjenega, a očitno je zgolj vprašanje časa, kdaj bodo znameniti klasiki tudi uradno odpovedali.

Dirka po Flandriji bi morala biti na sporedu 5. aprila, a Belgija je zaradi koronavirusa prepovedala organizacijo množičnih prireditev vsaj do 3. aprila. Tudi, če bi se po čudežu do takrat stvari krepko umirile, bi organizatorji težko izpeljali eno izmed največjih enodnevnih kolesarskih prireditev.

"Bodimo odkriti. Mislim, da to ne bo izvedljivo. Da bi se lahko celotna karavana s celega sveta takoj po končani prepovedi zbrala v Flandriji … Moramo biti tudi odgovorni," je dejal belgijski politik Ben Weyts. Flandrijo bodo očitno prisiljeni odpovedati prvič po letu 1918. Tudi v času druge svetovne vojne jim jo je uspelo izpeljati. Predstavnik organizatorjev Tomas Van Den Spiegel pa je dodal:

"Kar je minister povedal je viselo v zraku. Ne moreš omejiti vsega do 3. aprila, potem pa pričakovati, da bomo največji športni festival v Flandriji izpeljali 5. aprila. Razumeti moramo, da trenutno vse kaže na to, da bomo morali dirko odpvedati. Če vam to pove minister, potem je to jasno." 12. aprila je na sporedu še ena velika klasika Pariz-Roubaix.

Organizira jo agencija ASO, ki organizira tudi dirki, kot sta Pariz-Nica in Tour de France. Sicer se ta datum zdi še zelo oddaljen, a pričakujemo lahko odpoved te klasike. Pri časopisu De Telegraaf so namignili, da bi lahko obe klasiki spremljali novembra, a to še ni potrjeno.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ