Nasvidenje Liquigas: Investirali 65 milijonov, dobili vsaj petkrat več!

Nasvidenje Liquigas: Investirali 65 milijonov, dobili vsaj petkrat več!
08.12.2012 AVTOR: D. Z.
Liquigas se je tudi uradno poslovil od profesionalnega kolesarstva. Glavni sponzor italijanske ekipe bo Cannondale, pri Liquigasu pa so priznali, da so nad izkupičkom nadvse zadovoljni.

Po osmih letih sponzoriranja ene izmed najboljših ekip so se pri Liquigasu odločili, da se umaknejo iz kolesarstva. Kot sami pravijo ekipo zapuščajo zadovoljni, srečni in, kot sami priznavajo, očitno precej bogatejši. Predsednik Paolo Del Lago je razkril, da je podjetje v vseh teh letih v klub investiralo 65 milijonov dolarjev a: »Izkupiček za to je bil vsaj petkrat večji. «

K temu so pripomogli številni uspehi. Med drugim se lahko pohvalijo z zmagama na dirki po Italiji Ivana Bassa in Danila Di Luce, zmago na španski Vuelti, ki jo je leta 2010 dosegel Vincenzo Nibali. Ta je dvakrat stal tudi na stopničkah za zmagovalce na zanj domačem Giru, letos pa je bil tretji na francoskem Touru. Omenimo lahko še zeleno majico Petra Sagana na Touru in njegove tri etapne zmage, pa Nibalijevo drugo mesto na klasiki Liege-Bastogne-Liege, zmaga Danila Di Luca na Giru 2007 …

Barve »zelenih« so branili tudi trije Slovenci. Matej Mugerli, ki je kot prvi Slovenec prav v Liquigasu dosegel prvo zmago v seriji Pro Tour, Gorazd Štangelj in Kristjan Koren, ki se zdaj mudi na prvih pripravah pred začetkom sezone 2013. »Stranke Liquigas zdaj prepoznavajo po zeleni barvi. Kolesarstvo nam je neverjetno pomagalo pri prepoznavnosti naše znamke. Po osmih letih odhajamo, ker nobena investicija ne more trajati večno. A odhajamo na vrhu. Z ekonomskega vidika je to bilo odlično, « je še dodal Del Lago.

Zdaj bo vajeti prevzel Cannondale, ki je bil zadnji dve sezoni drugi največji sponzor ekipe. Z ekipo bo upravljalo podjetje Brixia Sport. To je v 40-odstotni lasti Cannondalea, 60 odstotni lastnik pa je nekdanji Liquigasov predsednik Paolo Zani. Ekipa bo bolj mednarodna, tudi glavni menedžer Roberto Amadio je namreč priznal, da so bile take zahteve postavljene s strani Cannondalea. Tako je v ekipi od 27 kolesarjev »samo« še 14 Italijanov.

»Tudi program dirk bo drugačen. Prioriteta bodo dirke Svetovnega koledarja, a tudi ameriški program bo za nas bolj pomemben,« je razkril Amadio. Dodal je še, da bo prvi zvezdnik Peter Sagan spet nastopil na dirki po Franciji, zaradi pomembnosti ameriških dirk pa bo po vsej verjetnosti spet dirkal tudi na dirki po Kaliforniji. Letos je tam dobil kar pet etap. »Pametno se moramo osredotočiti na več ciljev,« je zaključil Amadio. Prvič v zgodovini kluba uradne predstavitve ekipe ne bo v Italiji. 12. januarja bo namreč v Los Angelesu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ