Nasvidenje Rasmussen: Za konec se je še pokesal!

Nasvidenje Rasmussen: Za konec se je še pokesal!
31.01.2013 AVTOR: D. Z.
Michael Rasmussen je na novinarski konferenci dejal, da bo končal športno pot, obenem pa je priznal, da je vse od leta 1998 pa do leta 2010 jemal nedovoljena sredstva.

»Naznanjam, da od danes naprej nisem več profesionalni kolesar. Razlog za to je, da bom sodeloval z institucijami, ki so pomembne v boju prot dopingu, « je na novinarski konferenci v Herningu izjavo za javnost prebral Michael Rasmussen. S tem je meril na Dansko protidopinško agencijo, Svetovno protidopinške agencijo in tudi na nizozemske in ameriške protidopinške oblasti.

»V obdobju od leta 1998 do leta 2010 sem jemal prepovedana sredstva, kot so EPO, rastni hormoni, testosteron, DHEA, IGF-1, kortizon in tudi krvne transfuzije. Protidopinškim organizacijam sem dal vse informacije, kdaj in kako sem to počel. Z njimi me veže dogovor o zaupnosti podatkov, kar pomeni, da zaenkrat ne morem razkriti podrobnosti. Ta čas bo mogoče prišel kasneje, « je še dodal zdaj 38-letni športnik. V svoji karieri je postal svetovni prvak v olimpijskem krosu, obenem pa je osvojil tudi dve pikčasti majici za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih na dirki po Franciji.

»Dobro se zavedam, da sem goljufal. Lagal sem, zavajal ljudi in ostale športnike. Pripravljen sem, da to popravim in sprejmem kazen, « je še dejal Rasmussen, ki je v zadnjih letih vozil za kontinentalno moštvo Christina Watches. Zdaj se je lastnici podjetja Christini in menedžerju ekipe Clausu Hembu zahvalil za podporo. »Ko bom vstal in odšel, bo iz te sobe odšel osvobojen človek. Zdaj mi ni treba več prenašati bremena, ki sem ga moral prenašati precej let. Vesel sem, da mi ni treba več lagati. Rad bi se zahvalil navijačem za njihovo podporo v vseh teh letih. «

Rasmussen je blestel predvsem na dirki po Franciji leta 2007, ko je nosil rumeno majico in bil na poti k prestižni zmagi. A so ga pri moštvu Rabobank morali odstraniti z dirke, ker se je Rasmussen izogibal dopinškim kontrolam. Kasneje je dirko dobil takrat član ameriškega moštva Discovery Channel Alberto Contador.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ