Natan Gregorčič: Razmere so bile kar zahtevne

Natan Gregorčič: Razmere so bile kar zahtevne
23.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Vesel bi bil, če bi lahko prišel s skupino, ki je bila pred mano, ampak očitno še nisem tam," je po dirki za RTV Slovenija dejal Natan Gregorčič.

Na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu, ki ga gosti Wollongong so se pričeli boji za mavrične majice na cestnih dirkah. Najprej so na svoj račun prišli mladinci, ki so morali premagati dobrih 135 kilometrov. Po izjemno napetem sprintu je Emil Herzog premagal Antonia Morgada.

Dva kolesarja, ki sta tudi spadala v ožji krog favoritov sta zares prikazal prav poseben, dolg sprint. Prva skupina zasledovalcev je za njim zaostala za 55 sekund, sprint za bronasto medaljo pa je priapdel Vladu Van Mechelenu. Najboljši izmed štirih Slovencev je bil Natan Gregorčič, ki je z zaostankom 7:16 zasedel 23. mesto.

"Mislim, da smo dirko začeli kar dobro. Že v zaprti vožnji smo pridobili pozicije in prišli v ospredje. Potem smo se vozili kar spredaj in imeli potek pod nadzorom. Na prvi klanec mi je bilo kar težko in sem moral kar malce pogristi čez. Drugi vzpon je bil še težji. Na tretjega sem komajda še čez prišel. Čez četrtega mi je šlo, potem pa me je odrezalo. To je bil odločilen trenutek, tako da sem izpustil glavno skupino."

To je Gregorčič povedal za RTV Slovenija. Prav Natan je odpeljal že tudi vožnjo na čas: "Morda smo taktično malo zamočili, saj so se vseskozi dogajali neki pobegi. Bil sem zraven. Potem sta bila najprej dva kolesarja spredaj, do njiju pa so se se postopoma potem kolesarji različnih nacij preselili zraven. Takrat sem izgubil stik z glavno skupino in šel do cilja še z nekaterimi drugimi kolesarji. Dal sem vse od sebe. Razmere so bile kar zahtevne, ampak na cesti sem se danes počutil suvereno."

Priznal je še, da bi bil vesel, če bi prišel v skupini, ki je dirko končala ped tisto njegovo a: "Očitno še nisem tam." Je bil pa zadovoljen s celotno pripravo, saj mu je prav nastop v vožnji na čas omogočil, da je že takrat spoznal večji del kroga, ki so ga morali kolesarji potem premagati na cestni driki:

"Progo sem pred cestno dirko odpejal že sedemkrat. Petkrat na treningu, dvakrat na kronometru. Ovinke sem poznal že praktično na pamet. Za razliko od drugih dirk sem videl, da se lahko peljem z najboljšimi skozi ovinke in nisem zaostajal, tako da sem prihranil veliko energije. Morda je to tudi pomagalo, da sem bil okrog 20-ega in ne okoli 40-ega mesta." Dirko je končal tudi Aljaž Turk. S skoraj 12 minutami zaostanka je zasedel 39. mesto. Žak Eržen je odstopil.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ