Natan Gregorčič: Stopil stopničko višje

Natan Gregorčič: Stopil stopničko višje
09.08.2023 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije

Svetovno prvenstvo v Glasgowu. Natan Gregorčič bo danes v kategoriji U23 kot edini slovenski predstavnik nastopil v vožnji na čas. Kaj pa je povedal dan prej?

Natan Gregorčič se bo soočil z nadvse dolgo posamično vožnjo na čas v Stirling na Škotskem. Govorimo o razgibani, a vseeno z vidika profila ne tako zelo zahtevni progi, ki se bo končala na vrhu krajšega, tlakovanega vzpona. Cilj bo na gradu nad mestom. Slovenska reprezentanca do 23 let ima samo enega predstavnika v tej disciplini. To je Natan Gregorčič, ki sicer vozi za Ljubljano Gusto Santic in je sploh prvo leto med mlajšimi člani. Kaj pa je dan pred začetkom Gregorčič povedal medijem?

O razmerah na progi: Proga je hitra. Na rezultate bo zelo vplival tudi veter. Treba bo pravilno razporediti moči. Zadnji klanec sem pogledale. Sestavljen je iz kock, a nam tukaj lokalni redarji ne pustijo, da bi si ga pogledali v celoti. Ampak, mislim da ne bo odločal zmagovalca. O tem bo odločala trasa pred zadnjim klancem. Veter je zelo močan. Na vseh delih se ga čuti. Samo na enem odseku ga bomo imeli v hrbet, drugje pa bo nasprotni veter in veter s strani.

O povprečnih hitrostih: 35 kilometrov. Mislim, da bodo časi najboljših nekje od 45 do 50 minut, tako da je trasa zelo hitra.

O počutju in formi: Občutek v nogah je dober. Treniral sem dovolj, zdaj sem s spočil. Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi pomagali pri tem. Zdaj moram dati vse od sebe. Mislim, da sem v primerjavi z lanskim letom stopil stopničko višje.

O opremi: Oprema je dobra, ni najboljša, ampak bomo izkoristil pogoje, ki sem jih dobil. Rad bi se zahvalil vse, ki so mi pomagali pri treningih za avtom.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ