Navijačem grozi po 250 evrov kazni

Navijačem grozi po 250 evrov kazni
27.03.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bliža se dirka po Flandriji. Spet brez gledalcev. Zaradi zares kritičnih razmer pa so oblasti očitno pripravljene kaznovati morebitne prekrškarje.

4. aprila bo na sporedu prestižna dirka po Flandriji. Namenjena je tako ženskam kot moškim in zagotovo bomo spet priča izjemnemu spektaklu. Tudi tokrat bosta dirki minili brez gledalcev, ki se sicer zberejo v ogromnem številu. Situacija pa je resna in gledalci si dirke v živo ne bodo smeli ogledati.

V Belgiji so namreč uvedli zelo stroge ukrepe v boju proti koronavirusu. Vzponi bodo že tako zavarovani z ograjami, dostopi do teh odsekov pa onemogočeni. Seveda pa ne morejo gledalcem preprečiti dostopa na celotni trasi. Zato so se oblasti očitno odločile, da bodo morebitne gledalce kaznovale z 250 evri, grozi pa jim tudi sodišče.

"Opravili smo veliko dela, tako da dostop do določenih območij ne bo mogoč. Poleg tega smo z oglaševanjem opozarjali, da je obisk dirke prepovedan. Če pa živiš ali delaš nekje ob trasi, moraš nositi masko," je dejala guvernerka zahodne Flandrije Carina Van Cauter: "Kazni niso majhne. Po odločitvi sodišča po hitrem postopku lahko kazen znaša najmanj 250 evrov. Ne pozabite. Lahko pridete tudi pred sodnika. Opozorili smo vas." Obenem pa je tu tudi dobra novica.

Van Cauterjeva je že dejala, da o morebitni prestavitvi ali odpovedi dirke ne razmišljajo. Seveda pod pogojem, da navijači ostanejo doma. "Zdaj lahko samo čakamo. Ker pa nam je oktobra tako dobro uspelo izpeljati dirko, obstaja malo možnost, da bi dirko odpovedali," je povedal policijski koordinator Alexander De Baets in dodal: "Gledalcev ne bo tudi zato, da se ne ogroža zdravja kolesarjev. Pa tudi zato, ker nočemo, da bi na tej prireditvi prišlo do širjenja virusa. Zato smo tako strogi."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ