Ne DOS, ampak SloUltra v režiji Marka Baloha

Ne DOS, ampak SloUltra v režiji Marka Baloha
11.03.2019 AVTOR: DZ, vir: SloUltra / facebook

Dejstvo je, da leto dirke okoli Slovenije ne bo. Zato pa se je slovenski ultra kolesar Marko Baloh z ekipo odločil, da organizira dve različno dolgi preizkušnji SloUltra.

"Menimo, da si Slovenija poleg 24-urne dirke, ki jo že uspešno organiziramo v Dobrovniku zasluži tudi ultra-kolesarsko preizkušnjo, ki bo kolesarjem pokazala vse lepote Slovenije."
Marko Baloh

Dirka okoli Slovenije je bila sinonim za slovensko ultra kolesarstvo. A v zadnjih letih se je znašla tudi v finančnih težavah in letos dirke spet ne bo. Vedno je bila na sporedu v prvi polovici maja, zdaj jo bo nadomestil dogodek SloUltra. Govorimo o dveh preizkušnjah v režiji Marka Baloha. Torej, o SloUltra350 in SloUltra 800. Prvič bodo organizatorji preizkušnji izpeljali 24. maja. Dva dni kasneje bo tudi cilj in podelitev. Start in cilj bo gostila Ljubljana.

"Menimo, da si Slovenija poleg 24-urne dirke, ki jo že uspešno organiziramo v Dobrovniku zasluži tudi ultra-kolesarsko preizkušnjo, ki bo kolesarjem pokazala vse lepote Slovenije. Zato smo se ob ponovni odpovedi DOS-a odločili za izvedbo naše dirke, kljub temu da je časa za optimalno izvedbo premalo," je priznal Marko Baloh. Izbral je nekoliko kasnejši termin, kot ga je imela dirka okoli Slovenije:

"350 kilometrska trasa kot izziv za tiste, ki se šele podajajo na pot vzdržljivostnega kolesarstva in 800 kilometrska za prekaljene ultra-kolesarje."
Marko Baloh

"Termin je v redu, Prav veliko izbire v koledarju svetovne ultra-kolesarske zveze (WUCA) ni, če nočeš, da se termin pokriva s katero od že uveljavljenih dirk. Pomladni oziroma majski termin mi je osebno všeč, izognili pa smo se "poscani Zofki" in upam, da nas bo na dan mladosti spremljalo sončno vreme." Podrobnosti še niso znane, a bodo v kratkem.

Je pa jasno, da bosta na voljo dve trasi. Krajša in tista daljša. "Dve trasi sta zato, ker sem mnenja, da potrebujemo tudi krajšo dirko, ki bo vstopna točka za začetnike v ultra-kolesarstvu. Torej 350 kilometrska trasa kot izziv za tiste, ki se šele podajajo na pot vzdržljivostnega kolesarstva in 800 kilometrska za prekaljene ultra-kolesarje," nam je še pojasnil Baloh.

"Pomladni oziroma majski termin mi je osebno všeč, izognili pa smo se "poscani Zofki" in upam, da nas bo na dan mladosti spremljalo sončno vreme."
Marko Baloh

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ