Ne Liquigas, vajeti prevzema Cannondale! (video)

Ne Liquigas, vajeti prevzema Cannondale! (video)
20.09.2012 AVTOR: D. Z.
Kar precej časa se je govorilo, da bo po umiku Liquigasa vlogo prvega sponzorja prevzel Cannondale, zdaj pa so iz ameriškega podjetja te govorice tudi potrdili.
Podjetje, ki že vse od marca letos upravlja z Liquigasom Brixia Sport bo še naprej poslovalo. Vendar v sezoni 2013 ne več z moštvom Liquigas Cannondale, ampak samo s Cannondaleom. Američani so sporočili, da se čutijo dovolj močni, da prevzamejo vlogo prvega sponzorja. Vložena sredstva bodo v primerjavi z letošnjo sezono še povečali, klub pa naj bi se v prihodnje imenoval Cannondale Pro cycling team.

Iz Cannondalea so sporočili, da se bodo osredotočili predvsem na delo z mladimi nadarjenimi kolesarji, kot so Peter Sagan, Moreno Moser in Elia Viviani. Te pa bo vodil izkušeni Ivan Basso, ki očitno ostaja zvest moštvu.

»Pri Cannondaleu se veselimo sodelovanja z Brixio Sportom. V zadnjih šestih letih smo z navdušenjem spremljali razvoj ekipe, ki nas je prignal do tega, da smo tudi pri izdelovanju koles vedno premikali meje mogočega. Tako smo premikali tudi meje pri tem, kaj lahko naša kolesa zdržijo, « je dejal glavni menedžer Cannondalea Bob Burbank: »S tem, ko prevzemamo vlogo glavnega sponzorja, lahko naši navijači pričakujejo, da bomo zares spremenili nekakšen status quo in da bomo nadaljevali z našo predanostjo. «

Sicer pa je Cannondale z Liquigasom začel sodelovati leta 2007, ko je bil zgolj opremljevalec s kolesi. Tri leta kasneje je postal drugi največji sponzor ekipe. Od leta 2007 do danes je ekipa dobila tri največje tritedenske dirke. Poleg tega so se letos navijači »zelenih « navduševali tudi nad izjemnimi predstavami Vincenza Nibalija, predsvem pa Petra Sagana.

V tej ekipi nadvse uspešno kolesari tudi Kristjan Koren. Pri Cannondaleu  so že napovedali, da bodo kolesarji v prihodnji sezoni vozili naslednje modele njihovih koles: Slice RS (kolo za vožnjo na čas), Synapse (za francosko-belgijske klasike po tlakovanih cestah), SuperSix in na Eurobikeu razglašeno najboljše kolo SuperSix EVO Ultimate. »Navijači bodo lahko videli eno izmed najboljši kolesarskih ekip, ki bo uporabljala najbolj zanimiva kolesa, « je še dodal Burbank.

Oglasil se je tudi predsednik prej omenjenega podjetja Brixia Sport Paolo Zani, ki je poudaril, da se sodelovanja že veselijo, obenem pa je zagotovil, da bodo njihovi kolesarji – čeprav so izgubili prvega moža za največje dirke Vincenza Nibalija – konkurenčni najboljšim: »Združitev italijanske tradicije s Cannondaleovo inovativnostjo pomeni, da bomo konkurenčni na vsaki dirki, na kateri bomo nastopili.«

V nadaljevanju si lahko ogledate predstavitveni spot.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ