Ne zamudite prijav na maraton Sellaronda HERO 2015

Ne zamudite prijav na maraton Sellaronda HERO 2015
27.09.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Danes, 27. septembra ob 23:59 se odprejo prijave na enega najlepših gorsko kolesarskih maratonov v alpskem delu Evrope Sellaronda HERO 2015.
Lani so bila prosta startna mesta razprodana v manj kot 24 urah. Zato tisti, ki se želite v juniju 2015 zapeljati okrog Sellaronda masiva v italijanskih Dolomitih, danes minuto pred polnočjo pripravite hitre prstke. Tokrat je na voljo 2000 prostih mest, ostala bodo razdeljena med tiste, ki si poleg udeležbe na maratonu privoščijo še kak dan bivanja v področju Val Gardena. 
 
HERO BIKE FESTIVAL v osrčju Dolomitov se začne že teden dni pred maratonom v soboto 20. junija 2015, ko je na sporedu XC dirka. Že naslednji dan bodo na svoj račun prišli cestni kolesarji, saj bodo za motorni promet zaprte ceste okoli Sellaronda masiva - potekal bo namreč tradicionalni Sellaronda Bike day. Od ponedeljka do srede bodo organizirani razni kolesarski izleti, četrtek pa bo zopet bolj tekmovalno obarvan z XC Eliminatorjem. V petek se bodo na otroškem maratonu HERO KIDS WORLD CHAMPIONSHIPS lahko pomerili naši najmlajši. Sobota, 27. junija 2015 pa se bo za najhitrejše začela že ob 7:10 zjutraj, rekreativci pa se bomo na pot podali malo kasneje.
 
Na voljo sta ponovno dve trasi maratona: krajša 60 km bo imela spoštljivih 3400 višinskih metrov vzponov, daljša trasa za bolj vzdržljive pa 85 km in kar 4500 višinskih metrov. Obe trasi ponujata čudovite razglede na okoliške vrhove, nekateri med njimi bodo verjetno še polno zasneženi. Letos se bomo udeleženci celo lahko pomerili z najboljšimi kolesarji na svetu, saj bo tu potekalo svetovno prvenstvo v gorsko kolesarskem maratonu. Doživetje in preživetje maratona HERO je za vsakega udeleženca herojstvo! :) 
 
Malo manj vesela novica pa je dražja startnina za maraton, ki znese letos v pred prijavi kar 110 €, kasneje pa, če bo sploh še kakšno prosto mesto, še 10 oziroma 20€ več. Vendar pa prav vsak udeleženec dobi kvalitetno Gore kolesarsko majico in uporabno darilo poleg vse ostale “standardne ” vsebine.
 
Tistim, ki si želite tekmovati na maratonu in ne želite gneče na progi, predlagam, da si uredite licenco kolesarske zveze Slovenije, saj boste tako lahko na startu stali tik za najboljšimi in se tako ognili tistim, ki maraton odpeljejo v bolj turističnem tempu. 
 
Se torej vidimo predzadnji teden junija v Val Gardeni?  :) 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ