Nedeljski praznik v Novem mestu tudi s prenosom

Nedeljski praznik v Novem mestu tudi s prenosom
26.03.2021 AVTOR: DZ

V nedeljo bo na sporedu že 6. dirka za VN Adrie Mobil. Obeta se izjemna konkurenca. 25 ekip, vključno s petimi slovenskimi.

Govorimo o dirki druge kategorije, ki pa se lahko pohvali z izjemno konkurenco. Na startu bo največje možno število kolesarjev iz 25 ekip. Med temi bosta tudi razvojni ekipi Jumbo Visma in Groupama FDJ.

“Predstavnica” prokontinentalnih ekip bo Bardiani CSF Faizane, vključno z zmagovalcem dirke v Izoli Mirco Maestri. Domačih ekip bo pet: Adria Mobil, Meblo Jogi, Gusto Santic Ljubljana, KK Bled in KK Kranj. V primerjavi z dirko v Izoli bodo v Novo mesto prišli tudi najmočnejši kolesarji iz avstrijskih moštev.

Tudi Filippo Fortin, ki je to dirko dobil že v letih 2016 in 2018. Zadnji zmagovalec je Marko Kump, ki pa zdaj opravlja vlogo športnega direktorja. Dirka se bo začela pred podjetjem Adria Mobil, končala pa na Glavnem trgu v Novem mestu. Dolga bo 181,5 km.

Na prvem daljšem krogu bodo kolesarji premagali vzpona na Brezovico in Vahto. Sledila bosta dva kroga čez Gabrje, potem pa še cilj na Glavnem trgu. Organizatorji bodo za gledalce zaprli start in cilj, zato pa bodo pripravili spletni prenos na YouTube kanalu Adrie Mobila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ