Nekaterim oglaševalcem je jasno: Kolesarstvo prinaša prepoznavnost

Nekaterim oglaševalcem je jasno: Kolesarstvo prinaša prepoznavnost
05.08.2014 AVTOR: D. Z.
NetApp Endura. Moštvu se je ob koncu sezone obetal klavrn razpad, potem pa je glavni menedžer našel kar dva večja vlagatelja.

Pri podjetju NetApp so se sicer nekoliko presenetljivo – saj naj bi predtem obljubili podaljšanje sodelovanja – tik pred podpisom nove pogodbe odločili, da se umaknejo iz kolesarstva. Tako je menedžer moštva NetApp Endura Ralph Denk hitro našel nove vlagatelje.

V kolesarstvo se vrača nemški sponzor. Nemški kolesarji so nadvse uspešni – Marcel Kittel, Andre Greipel, Tony Martin … - a prave ekipe, ki bi stopala ob bok najboljšim, nimajo. Zdaj to postopoma postaja NetApp Endura, ki bo končno imela domačega sponzorja. To bo Bora. Poleg Bore pa bomo v imenu na drugem mestu lahko zasledili ime kanadsko podjetje Argon 18.

Gre za proizvajalca koles, ki je z vodstvom moštva podpisal triletno pogodbo. Tako bodo kolesarji zamenjali proizvajalca koles. Letos so namreč vozili na kolesih Fuji. »Ekipo smo izbrali, ker trdno verjamemo, da nas bo predstavljala kot vodilnega in inovativnega med proizvajalci koles po vsem svetu, « je dejal predstavnik podjetja Gervais Rioux.

»Ekipa je s prvim zvezdnikom Leopoldom Konigom iz leta v leto postopoma napredovala. Sedmo mesto na Touru je nesporen dokaz tega. Zdaj, ko bodo kolesarji uporabljali naša kolesa, bomo imeli ob sebi najboljše možne zaveznike, ki nam bodo pomagali pri razvoju novih tehnologij in posledično boljših koles, « je še dodal Rioux.

Gervaisov brat Martin, ki je tudi predsednik podjetja Argon 18, je poudaril, da so ekipo izbrali tudi zato, ker jih veže prav posebna zgodba tudi z novim glavnim sponzorjem. Torej Boro: »So nam kar podobni. Imamo podobno ozadje, saj oboji težimo k neprestanemu napredku in razvoju. Nemčija je po vsem svetu znana po visoko kakovostnih izdelkih in zato smo ponosni, da so nas pri nemški ekipi izbrali. Tudi s stališča posla, je Nemčija za nas zelo pomembna, saj gre za največje evropsko kolesarsko tržišče. «

Kako pomembno pa je, da so vložili dovolj sredstev, da bodo omenjeni ob glavnem sponzorju. Torej na vidnejših predelih, pa tudi v imenu? »Argon 18 bo tako omenjen vsakič, ko bo omenjena ekipa, « je še poudaril Gervais in dodal, da bo to podjetju dalo tisto pravo mednarodno prepoznavnost, ki si jo želijo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ