Nekdanji olimpijski prvak padel na dopinški kontroli

Nekdanji olimpijski prvak padel na dopinški kontroli
18.08.2017 AVTOR: D. Z.
Samuel Sanchez je oddal nenegativni vzorec na nenapovedani dopinški kontroli izven tekmovanj. Našli so sledi rastnega hormona.

Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da so Samuelu Sanchezu vzorec odvzeli 9. avgusta. Zdaj pa so na dan prišli rezultati.

V odvzetem vzorcu so našli sledi rastnega horomona, oziroma GHRP-2. Govorimo o hormonu, ki so ga našli pred meseci našli tudi pri Italijanih Stefanu Pirazziju in Nicoli Ruffoniju. Oba sta bila člana Prokontinentalne ekipe Bardiani CSF. Sanchez je član World Tour ekipe BMC Racing Team in je v teh dneh čakal na začetek dirke po Španiji.

“Zaradi ničelne tolerance do dopinga smo Sancheza takoj suspendirali. Dodatnih ukrepov ne bomo izvedli, dokler ne bodo znani rezultati B-analize, ” so sporočili iz ekipe. Sanchez je olimpijski prvak iz Pekinga. Vuelto je že končal na drugem in tretjem mestu. Kar šestkrat je bil med prvo deseterico. Tour 2010 je končal celo na drugem mestu, potem ko so zmago in tretje mesto naknadno odvzeli Contadorju in Menčovu. Bil je še peti in šesti, leta 2011 pa je bil najboljši na gorskih ciljih.

Na dirki po Španiji je dobil pet etap. Večino kariere – od leta 2000 do leta 2013 – je preživel v baskovskem moštvu Euskaltel Euskadi. “Odvetniki so mi svetovali, naj nič ne rečem, dokler ne bo opravljena še B-analiza. Zame je to veliko presenečenje in nisem mogel verjeti, ” je za španske medije dejal Sanchez, ki je že prispel v Nimes, kjer se bo začela dirka po Španiji: “Presenečen sem. S tem so me seznanili ob prihodu v Nimes. Zdaj sem že doma in čakam na razplet. Ko sem prišel tja, so mi novico sporočili prek e-maila in prek telefonskega klica. Nisem mogel verjeti.

Sanchez je predtem poudaril, da se bo šele po dirki po Španiji odločil, ali bo pri 39 letih še nadaljeval kariero. Zdaj se zdi, da jo bo moral zaključiti: “Imam 39 let. Profesionalni kolesar sem 19 let in sem tik pred upokojitvijo. Zakaj bi se zdaj vpletal v to?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ