Nekdanji profesionalci proti izključitvi Petra Sagana

Nekdanji profesionalci proti izključitvi Petra Sagana
05.07.2017 AVTOR: D. Z.
Na družabnih omrežjih smo lahko zasledili predvsem zapise nekaterih nekdanjih profesinalnih kolesarjev, ki se ne strinjajo z odločitvijo komisarjev in izključitvijo Petra Sagana.

Peter Sagan je izključen in mora zapustiti dirko po Franciji. Tako so se po četrti etapi odločili komisarji. Mnogi se po ogledu posnetka sprinta s tem ne strinjajo.

Na družabnih omrežjih so bili zelo odločno proti tej odločitvi tudi nekdanji profesionalni kolesarji, kot so Baden Cooke, Robbie McEwen, Alessandro Petacchi … Jens Voigt je celo opozoril, da bi morali kaznovati tudi zmagovalca Arnauda Demara. A lepo po vrsti. Baden Cooke, ki je leta 2003 osvojil zeleno majico, je zapisal: “Poslati Sagana domov je slaba odločtev. Tega ni naredil namerno. Komolce pogosto uporabiš, saj se s tem izogneš padcu.

Tudi Robbie McEwen je nasprotoval odločitvi: “Z izključitvijo Petra Sagana s Toura se ne strinjam. Odvzeti mu drugo mesto je OK, brcniti ga s Toura?! Ne. ” Njegov zapis je med drugim naprej delil tudi Alessandro Petacchi, ki je pripisal, da se s tem strinja. Več zapisal pa je na twitterju o tem dogodku ustvaril Jens Voigt:

“Vzemite si čas in si oglejte počasni posnetek. Potem pa pozabite na Cavendisha in Petra. Osredotočite se na Demara. On je prvi zamenjal smer. Torej, ko bomo pričeli s kaznovanjem kolesarjev, morda bi razmislili tudi o njem Zaradi njegove poteze je skorajda padel Bouhanni, ki se je poskušal rešiti, s tem pa je prislil Sagana, da je zamenjal smer. Sagan je potem zavil na desno, kjer pa ni bilo več prostora za nobenega drugega. Šlo je za ostani na varnem, zaviraj in izgubi oziroma zmagaj ali padi. Zato je po mojem mnenju izključitev s Toura preveč. Strinjal bi se, da bi mu odvzeli 80 točk v boju za zeleno majico in mu dodali še časovni pribitek.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ