Nekdanji svetovni prvak za tri leta okrepil Ineos

Nekdanji svetovni prvak za tri leta okrepil Ineos
28.11.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Svetovni prvak v kronometru iz sezone 2022 Tobias Foss zapušča Jumbo Vismo, po izteku pogodbe je tudi uradno podpisal za Ineos Grenadiers in jim obljubil triletno zvestobo. 

O Ineosu in spremembah v ekipi smo v zadnjih tednih večkrat pisali, večinoma je šlo za negativne novice in odhode, tokrat pa so vendarle dobili tudi bolj pozitivno novico.

Po nekaj mesecih pogajanj se je 26-letni Tobias Foss vendarle odločil, da podpiše triletno pogodbo z Ineosom in se pridruži britanski ekipi. "Neverjetno je, ko sem začel trenirati kolesarstvo pri 14 letih, sta bila Edvald Boasson Hagen in ekipa Sky moja najljubša, bil sem pravi fanboy. To je igralo veliko vlogo pri tem, da sem se odločil za prestop k Ineosu in verjamem, da nas čaka posebno obdobje," je bil po podpisu zadovoljen Foss.

Po zmagi na dirki Tour de l'Avenir leta 2019 je naslednjo sezono prestopil k Jumbo Vismi, leta 2021 pa je dirko po Italiji končal na 9. mestu v skupnem seštevku in potrdil, da ima potencial za visoko uvrstitev na etapnih dirkah. Naslednje leto se mu nastop na Giru ni izšel, zato pa je ob koncu sezone presenetil Remca Evenepoela in postal svetovni prvak v kronometru.

Letos na Giru ni nastopil zaradi okužbe s koronavirusom tik pred štartom, ki mu je podrla načrte za celo sezono, v kateri je ostal brez nastopa na tritedenski dirki. Tudi zato, ker je že poleti jasno dal vedeti, da pogodbe z Jumbo Vismo ne bo podaljšal.

Zdaj se Foss v najboljših kolesarskih letih pridružuje Ineosu, kjer bo priložnost za dokazovanje zagotovo dobil. Postal je 27 kolesar s pogodbo za prihodnjo sezono v Ineosu, še enega potrebujejo, da izpolnijo minimum svetovne serije, ki znaša 28 tekmovalcev v kadru. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ