Nekoč profesionalka, zdaj rekorderka v Everestingu

Nekoč profesionalka, zdaj rekorderka v Everestingu
09.07.2020 AVTOR: DZ

Emma Pooley, nekdanja profesionalna kolesarka je očitno še kako aktivna. Postavila je namreč nov ženski rekord v Everestingu.

Sicer se zdaj profesionalni kolesarji vneto pripravljajo na nadaljevanje sezone, tako da bodo rekordi v Everestingu po vsej verjetnosti “padali” nekoliko manj pogosto. So pa tudi nekateri nekdanji kolesarji očitno vrhunsko pripravljeni. V tem primeru kolesarka. To je 8. julija dokazala Emma Pooley.

Britanka je bila kot profesionalna kolesarka poznana po izjemnih vožnjah na vzponih in v vožnji na čas, saj je v tej disciplini postala svetovna prvakinja. Bila je tudi druga v vožnji na čas na olimpijskih igrah. Zdaj se je odločila za podiranje rekorda v Everestingu.

Eden izmed pogojev pri postavljanju tega rekorda je, da kolesar vseskozi premaguje isti vzpon. Skupno pa mora premagati 8848 metrov nadmorske višine. Ker Emma živi v Švici, je izbrala tamkajšnji vzpon Haggenegg. Ta je dolg 6,7 km, a je povprečni naklon kar 13-odstoten. Vzpon je premagala desetkrat, kar je bilo dovolj.

37-letnica je za to potrebovala osem ur, 53 minut in 36 sekund. S tem je za 15 minut popravila rekordno znamko, ki si jo je od junija lastila Hannah Rhodes. "Opravila sem vožnjo, za katero sem vedno govorila, da je ne bom. Bilo je grozno in obenem fantastično. Nikoli, nikoli več," je dejala Pooleyjeva:

"Želela sem spoznati meje in sem tudi jih." Skupno je prevozila 129 kilometrov. S tem pa je dokazala, da je štiri leta po upokojitvi še vedno odlično pripravljena. V moški konkurenci je rekorder Lachlan Morton, ki je 8848 metrov premagal v sedmih urah, 29 minutah in 57 sekundah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ