Nekoč v vrhu, zdaj pri 43 letih podaljšal pogodbo

Nekoč v vrhu, zdaj pri 43 letih podaljšal pogodbo
11.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Oscar Sevilla. Nekoč največji up za tritedenske dirke še vedno vztraja v kolesarski karavani. Pri 43 letih je podaljšal pogodbo.

Usoda mojstra za enodnevne dirke Davideja Rebellina pred naslednjo sezono še ni znana. V karavani bo zagotovo prisoten Francisco Mancebo. Še bi lahko naštevali starejše kolesarje in med njimi našli tudi Španca Oscarja Sevillo. Nekoč izjemen kolesar. V najboljših letih je bil član Kelmeja, potem pa še Phonaka in T-Mobila. Leta 2001 je dirko po Španiji končal na drugem mestu.

Tistega leta je bil tudi sedmi in obenem najboljši med mladimi kolesarji na dirki po Franciji. Dobil je dirko po Asturiji, pa Route du Sud, bil drugi na dirki po Kataloniji … Sledila je afera Operacion Puerto, zaradi katere je prekinil kariero. Nadaljeval jo je v manjših klubih. Poročil se je s Kolumbijko, s katero ima dva otroka in leta 2012 je postal kolumbijski državljan.

Še vedno pa je nadvse aktiven in še vedno kljub letom konkurenčen. Leta 2017 je dobil dirko po Madridu … Na krajših etapnih preizkušnjah se redno uvršča med desterico. Trikrat je dobil dirko po Kolumbiji, dvakrat dirko po Riu, pa dirko po San Juanu … In očitno še nima dovolj. Podaljšal je pogodbo s kontinentalnim moštvom Medellin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ