Nemci prednost dajejo Greiplu ... Kittel bo čakal na priložnost

Nemci prednost dajejo Greiplu ... Kittel bo čakal na priložnost
27.09.2016 AVTOR: D. Z.
Nemška kolesarska zveza je razkrila imena kolesarjev, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v Katarju. Pričakovano Greipel in Kittel.

Obeta se ravninsko svetovno prvenstvo v Katarju. V Dohi očitno nihče ne pričakuje presenečenj, saj bodo očitno vse reprezentance tja poslale najboljše sprinterje. Ko pa govorimo o sprinterskih preizkušnjah, potem imajo sladke skrbi vsekakor Nemci. Andre Greipel, Marcel Kittel, vrača se tudi John Degenkolb …

Izjemni sprinterji, ki si vsi želijo igrati glavne vloge, saj se zavedajo, da dobijo sprinterji take možnosti za osvojitev naslova svetovnega prvaka zares malokrat. Tokrat bodo morali kolesarji najprej prevoziti 151 kilometrov v puščavi, potem pa bodo prišli na zaključne, 15,2 km dolge kroge v Dohi. Cilj bo po prevoženih 257,5 km. Nemci imajo na voljo šest mest za cestno dirko in dve za kronometer. Na cestni dirki bodo vsi trije omenjeni sprinterji.

Torej. Greipel, Kittel in Degenkolb. Pridružili se jim bodo še Nils Politt, Marcel Sieberg in Jasha Sutterlin. Za kronometer so kandidati trije. Tony Martin, Politt in Sutterlin. Za cestno dirko pa so se odločili, da bo vlogo kapetana prevzel Andre Greipel, ki je bil še pred nekaj tedni zelo kritičen, da se pri reprezentanci še niso odločili, kdo bo prvi sprinter. Zdaj so mu to vlogo namenili.

“Rad bi se zahvalil vsem odgovornim, ki mi tako zaupajo, da so to vlogo namenili meni, ” je bil kratek Greipel, ki je še dodal: “Z vsega šestimi kolesarji nismo favoriti, vendar, če strnem moči, imamo dobre možnosti. ” To pa pomeni, da se bo moral Kittel v tem večnem dvoboju nemških sprinterjev sprijazniti z vlogo “jokerja ”. Podobno se godi v francoski reprezentanci. Vodilni vlogi si bosta delila nekdanja klubska kolega Nacer Bouhanni in Arnaud Demare, medtem ko je iz selekcije izpadel razočarani Bryan Couqard.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ