Nemčija: Matej Mohorič z drugim mestom potrdil končno zmago!

Nemčija: Matej Mohorič z drugim mestom potrdil končno zmago!
26.08.2018 AVTOR: DZ, foto: BettiniPhoto/TBM

Prav neverjetna nedelja je za slovenskimi kolesarji. Po Tadeju Pogačarju lahko poročamo še o zmagi Mateja Mohoriča. Dobil je dirko po Nemčiji.

Dirka po Nemčiji se je v koledar dirk vrnila po letu 2008. Nemci so spet pričeli investirati v kolesarstvo in zdaj imajo tudi dirko. Letos gre za dirko prve kategorije, na startu pa so bili številni zvezdniki, kot so Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Warren Barguil, Romain Bardet ... Na startu je bil tudi Matej Mohorič, ki je na dirko prišel po izjemni zmagi v skupnem seštevku na prestižni dirki svetovne serije Binck Bank Tour. Kljub temu, da ni imel veliko časa za počitek, pa je pokazal, da je izvrstno pripravljen. V drugi etapi je osvojil drugo mesto, potem pa je v sprintu razredčene skupine dobil tretjo etapo in prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Obenem je bil najboljši tudi po točkah in med mladimi kolesarji.

Zdaj pa so kolesarji odpeljali še zadnjo etapo. Bahrain Merida je branila majico vodilnega v skupnem seštevku. Mohorič je imel vsega šest sekund prednosti pred Maximilianom Schachmannom in deset pred Nilsom Polittom. Četrta in obenem zadnja etapa je bila dolga kar 207 kilometrov. Kolesarji so morali premagati pot od Lorscha do Stuttgarta. Kmalu po startu so morali kolesarji premagati dva kategorizirana vzpona. Sledila je nekoliko bolj ravninska vožnja, po 190 kilometrih dirkanja pa so kolesarji prečkali še zadnji kategoriziran vzpon. Po spustu je sledil še vzpon na Herdweg, kjer je bil leteči cilj. Potem pa samo še pust proti Stuttgartu. Razlike med najboljšimi so bile majhne in lahko bi prišlo do sprememb že zaradi bonifikacijskih sekund.

Na koncu smo spet videli sprint razpotegnjene skupine. Spet je bil v ospredju tudi Matej Mohorič. Tokrat pa je bil najbolj spreten Nil Politt. Nemec v dresu Katjuše Alpecina se je veselil zmage. Po skoraj petih urah dirkanja pa je bil Matej Mohorič tokrat drugi. Tretji je bil Damiano Caruso. Mohorič je ubranil majico vodilnega v skupnem seštevku, tako da se je lahko veselil tudi končne zmage. Na koncu je ohranil šest sekund prednosti pred prvim zasledovalcem. Na drugo mesto pa se je povzpel Politt. Na tretje je padel Schachmann, ki je zaostal za 12 sekund. Na četrtem mestu je dirko končal Tom Dumoulin. Sledijo Caruso, Barguil, Janse Van Rensburg, Bardet, Martin in Van Der Lijke.

Značke: Cestno
Komentarji
ckr.si. 26.08.2018 18:22
Odlično!👌Vsa čast!👍
ckr.si. 26.08.2018 21:23
Ravnokar sem ga gledal kako je na stopničkah odpel našo himno. 
BANANI 26.08.2018 21:40
Sej ne moreš verjeti...Klošarji švabski. Itaq so mel verjetn samo nemško pripravljeno.
ckr.si. 26.08.2018 22:08
SAZAS bi mu z veseljem pokasiral, pa ne bo šlo!😂
Mad_one 27.08.2018 07:30
Odlično ... samo to mi ni jasno, zakaj je moral vozit z gasilsko čelado … 🙈
lone_rider 27.08.2018 09:26
Tole je bil tako napeto... 6 km pred ciljem na vrhu klanca zaostal za 30s za glavnimi konkurenti. Na spustu ga ni bilo nikjer v ozadju kadra, sem že mislil, da je konec, saj so tisti spredaj imeli vse interese, da vlečejo naprej. Zakaj so se raje gledali in napadali za etapno zmago, vedo samo oni. No, vem tudi jaz, nihče ni hotel drugega spočitega pripeljati do cilja. V cilju so bile tudi bonifikacije, kar bi lahko določilo zmagovalca, saj so bile razlike v GC minimalne. Matej je sam privlekel zasledovalce najprej, Polit je edini lahko dal eno smeno, za nagrado pa dobil etapo in skupno 2. mesto, čeprav je s tem tudi pomagal Mateju. Čestitke! Samo še drugega rudyja na glavo pa bo.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ