Nepoznani Nizozemec bi rad popravil Wigginsov rekord

Nepoznani Nizozemec bi rad popravil Wigginsov rekord
12.10.2017 AVTOR: D. Z.
Rekorder v vožnji na eno uro je Bradley Wiggins, a zdaj se je oglasil nepoznani Dion Beukeboom, ki je dejal, da lahko premaga mejo 54,526 km/h.

Bradley Wiggins je leta 2015 v Londonu postavil nov rekord v vožnji na eno uro. Pred njim se je zvrstilo lepo število kolesarjev, ki so tudi popravljali rekorde, po Wigginsu pa se je vse skupaj ustavilo.

Zmagovalec dirke po Franciji, večkratni olimpijski prvak in svetovni prvak je takrat v eni uri prevozil 54,526 km. To je bilo dovolj za nov rekord, predsvem pa so mnogi prepričani, da bo ta mejnik težko preseči. Zdaj pa se je oglasil za kolesarstvo še zdaleč ne tako poznani kolesar Dion Beukeboom. Pravi, da je Wigginsov dosežek premagljiv.

“Ne živim v zmoti, da sem boljši kolesar kot je Wiggins. Vendar pa tudi vem, da je Wiggins rekord postavil v ne ravno idealnih pogojih, ” je dejal 28-letni Nizozemec, ki nastopa predvsem na velodromu: “Wiggins je vozil v Londonu, na velodromu, ki leži na nizki nadmorski višini. To je bila komercialno naravnana zabava. Prodajali so vstopnice, izšla je knjiga o tem rekordu, številne VIP osebe so bile povabljene. Rekord pa ni bil tako impresiven kot bi lahko bil. Obstajajo možnosti in mi jih želimo izkoristiti.

Beukeboomov trener je Jim van den Berg, ki je predtem pri poskusu pomagal tudi Thomasu Dekkerju. Beukeboom bo rekord napadal na več kot dva tisoč metrih nadmorske višine, na Aguascallentesu, saj je tam zračni upor manjši. Van den Berg meni, da bi lahko tako prihranil 25 do 45 vatov: “Na taki nadmorski višini več pridobiš zaradi majhnega zračnega upora, kot pa izgubiš zaradi pomanjkanja kisika. ” In, kdo sploh je Dion Beukeboom? “V zadnjih dveh letih sem poskušal priti med elito, vendar mi ni uspelo. Predvsem zato, ker nisem dovolj dober, morda pa tudi zato, ker sem preveč prijazen. Kot kolesar moraš včasih bti pras**, ” je dejal Nizozemec, ki naj bi rekord podiral avgusta 2018. Sicer pa bo do tega poskusa vozil za ekipo Vlasman Cycling Team.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ