Nesporazum med avstralskima kolesarjema privrel na dan?

Nesporazum med avstralskima kolesarjema privrel na dan?
29.09.2015 AVTOR: D. Z.
"Mislim, da sva sprintala eden proti drugemu," je po 2. mestu na svetovnem prvenstvu dejal Michael Matthews. Govoril je seveda o rojaku Simonu Gerransu.

Michael Matthews je na svetovnem prvenstvu v Richmondu v cestni vožnji zasedel drugo mesto, njegov rojak Simon Gerrans pa je bil šesti. Odličen uspeh Avstralcev, vendar pa jima je zmago odnesel Peter Sagan. »Na žalost to ni zlata medalja. Sem sem prišel po zmago, imel sem noge in formo, da bi to tudi dosegel. Ampak, Sagan nam je ušel, mi pa ga nismo bili sposobni ujeti. Ko je napadel, sem bil peti ali šesti v vrsti. Menil sem, da bodo luknjo zakrpali nekateri drugi, vendar je očitno niso. Potem sem mislil, da ga bomo ujeli tri kilometre pred ciljem, saj je bila dirka zares naporna. Vendar pa smo ga podcenjevali. V bistvu sem zelo vesel zanj, « je dejal Michael Matthews.

Potem pa je izpostavil težavo v reprezentanci. Avstralci so na dirko prišli z dvema kapetanoma. Tako Matthews, očitno najhitrejši, v zaključku ni mogel računati na Gerransovo pomoč: »Mislim, da sva sprintala eden proti drugemu. Škoda. Imeli smo dva kapetana in zdaj je, kar je. Rad bi imel popolnoma predano ekipo. « Lani je prav Gerrans zasedel drugo mesto. Pred dirko je bil prvi favorit, potem pa se je zmage veselil Michal Kwiatkowski.

»Po eni strani je to dobro, po drugi pa že nekaj časa nismo zmagali. Morda moramo na dirko priti z drugačno taktiko. Seveda sem bil razočaran, saj sem na dirko prišel kot eden izmed favoritov. Biti drugi, a v zaključku še vedno imeti nekaj kolegov ob sebi ... A to je pač dirkanje. Opravil sem popoln sprint in za mano je popolna dirka. Tudi ekipa je opravila dobro delo, da me je v zaključku pripeljala na dobro pozicijo. Na žalost smo bili prekratki, « je še dejal 25-letni Matthews. Dodal je še, da bo v naslednji sezoni vse stavil predvsem na njemu na kožo pisane klasike. Želi si kakšno tudi dobiti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ