Nestrpno čakanje na zmagovalca v cilju dirke po Sloveniji!

Nestrpno čakanje na zmagovalca v cilju dirke po Sloveniji!
15.06.2013 AVTOR: D. Z.
Ob prihodu kolesarje na cilj 2. etape dirke po Sloveniji je bilo nadvse zanimivo. Boj med Sulzbergerjem in Fellinejem je bil odločen po fotofinišu!
"Mislim, da sem zmagal"
Ko so kolesarji prišli v cilj, še zdaleč ni bilo jasno, kdo je zmagal. Wesley Sulzberger je dvignil roko v znak zmage, a jasno je bilo, da je bil Fabio Felline ravno tako zelo blizu. In začelo se je nestrpno čakanje, kateremu kar ni bilo videti konca. Sulzberger je hitro prišel na prostor za zmagovalce.

Sicer neprepričljivo, vendar večini novinarjev je pojasnjeval, da je po vsej verjetnosti zmagal: "Mislim, da sem zmagal. Upam, da sem, da mi je uspelo. V zaključku je bilo nekaj nevarnih ovinkov. Nekateri kolesarji so tudi padli. Sam sem se vseskozi vozil v ospredju, tudi sam pa sem že izkusil drsenje. A padel nisem," je govoril kolesar moštva Orica GreenEdge.

Na podelitvi jasno ... zmagovale Felline
In medtem rezultatov še ni bilo, tudi Fabio Felline se še vedno ni pokazal v prostoru za najboljše. "Vedel sem, da moram v zadnji ovinek priti na prvem mestu, vendar mi to ni uspelo. Prišel sem kot tretji. To je bilo nekoliko preveč v ozadju, tako da sem moral nadoknaditi kar precej. Na koncu so odločali milimetri in to, kdo je bolje vrgel kolo predse," je še pojasnil Sulzberger, ki je še dodal, da se po odpeljani dirki Criterium du Dauphine odlično počuti.

Potem pa se je začela podelitev in takrat je postalo jasno. Fabio Felline je zgolj za nekaj centimetrov prehitel Sulzbergerja. Felline se je sicer z rahlo zamudo pojavil na podelitvi. In na oder je moral stopiti kar trikrat. Najprej kot etapni zmagovalec, potem pa še kot najboljši po točkah in tudi kot novi vodilni v skupnem seštevku dirke po Sloveniji.

Zakaj ni dvignil rok?
Po podelitvi pa je priznal: "Sprint je bil nevaren in nepredvidljiv. V zaključku mi je veriga preskočila, tako da sem za trenutek izgubil tisto moč. Na koncu sem bil negotov, a izšlo se je meni v prid." Če je Sulzberger v dobri formi prišel iz francoske dirke, pa je Felline odpeljal dirko po Italiji, zato je vedel, da je zdaj dobro pripravljen:

"Etapa je bila težka, vendar ne preveč. Vedel sem, da mi lahko uspe in izšlo se je odlično. Ko sem prišel na cilj, sem rekel. Meter pred črto je bil po mojem mnenju pred mano. Na črti pa, potem, ko sem predse vrgel kolo, sem zmagal jaz. Rok nisem dvignil, ker sem držal balanco." Felline bo v kraljevski etapi nosil majico vodilnega v skupnem seštevku: "Nositi to majico veliko pomeni, vendar bo težko. Upam, da jo bom dobro predstavil."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ