Neuničljivi Jens Voigt še eno sezono

Neuničljivi Jens Voigt še eno sezono
09.08.2013 AVTOR: D. Z.
Kmalu bo praznoval 42. rojstni dan. A posloviti se še ne namerava. To je železni Nemec Jens Voigt. Najstarejši kolesar v karavani.

Leta 1971 rojeni Nemec Jens Voigt bo 42. rojstni dan praznoval 17. septembra. Voigt je med profesionalne kolesarje prestopil leta 1997, zdaj pa je član moštva RadioShack Leopard. Kljub letom pa Voigt ni še pripravljen odnehati.

Trenutno nastopa na dirki po Utahu, sezono pa bo nadaljeval na dirki USA Pro Challenge v Koloradu, kjer je lani dobil eno izmed etap. Na twitterju se je pohvalil, da bo tam po vsej verjetnosti vozil na novem, samo zanj prebarvanem Treku.

»Seveda ne smem povedati preveč ali pokvariti presenečenja, vendar bo šlo za oseben dizajn. Skoraj kot darilo za slovo, « je še napisal na twitterju in se kmalu odzval na vprašanja, če namerava zaključiti kariero:

»Ne, ne. Z upokojitvijo ne bo še nič. Tisto kolo bom z veseljem vozil še celotno naslednjo sezono. Od dirke Tour Down Under, evropskih dirk, azijskih dirk do dirk v Ameriki. Še celotno naslednjo sezono se bom umirjal in pripravljal na slovo. Tako bom tudi glavo pripravil na upokojitev. A ne še. « Voigt je že letos najstarejši kolesar v Pro Touru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ