Neustavljivi Caleb Ewan ... Peter Sagan drugi

Neustavljivi Caleb Ewan ... Peter Sagan drugi
20.01.2017 AVTOR: D. Z.
Četrta etapa, tretji sprint in tretja zmaga Caleba Ewana. Avstralec je na dirki Tour Down Under preprosto premočan. Drugi spet Peter Sagan.

Nov dan, nova etapa, nov sprint, nova zmaga Caleba Ewana. Tako bi lahko opisali kolesarski dan na dirki Tour Down Under.

Za kolesarji na prvi dirki World Toura v novi sezoni je že četrta etapa. Ta je bila tudi pisana na kožo sprinterjem. Peljala pa jih je od Norwooda do Campbelltowna. A tokrat sprinterjem ni bilo tako lahko priti do sprinta. Predvsem zaradi številnih napadov. Takoj po startu so poskusili Grmay, Lammertink in Devenyns. Ko jih je glavnina ujela, so napadli Farrar, Kolar, Clarke in Stetina.

Tudi ti so bili neuspešni in sledil je poskus Cinka. Potem se je spet vse obrnilo. Skočil je Jack Bauer, sledil mu je že zmagovalec te dirke Cameron Meyer, medtem ko je Cink nekoliko kasneje popustil. 55 km pred ciljem sta imela ubežnika dobri dve minuti prednosti. Bauer se je kasneje otresel Meyerja in nadaljeval sam, a potem so sprinterske ekipe poskrbele, da ni prišlo do presenečenja.

Bauerja je glavnina ujela vsega pet kilometrov pred ciljem. V zaključku je spet prevladoval Sky, ki je pripravljal dobro izhodišče sprinterju Van Popplu, a odlično so svoje delo opravili tudi pri Orici Scottu. Caleba Ewana so pomočniki v pravem trenutku pripeljali na pravo mesto. Spet sta se v zadnjih metrih izkazala Daryl Impey in Roger Kluge.

Mladi Avstralec pa je, tako kot že dvakrat na letošnji dirki znal dokončati delo. Drugo mesto je spet osvojil Peter Sagan. Sledili so Danny Van Poppel, Ben Swift, Nathan Haas … Jani Brajkovič je bil 64., Marko Kump pa 70. V skupnem seštevku je vodstvo brez težav obdržal Richie Porte, sicer član moštva BMC, ki je do zdaj to dirko že dvakrat končal na drugem mestu in je tako na dobri poti, da dobi zanj prestižno domačo preizkušnjo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ