Neustavljivi Wellens boljši od Valverdeja

Neustavljivi Wellens boljši od Valverdeja
28.01.2017 AVTOR: D. Z.
Tim Wellens je slavil drugo zmago na tretji tekmi serije dirk za Challenge Majorka. Tokrat se mu je najbolj približal Alejandro Valverde.

Na Majorki je bila na sporedu že tretja dirka. Videli pa smo še tretjo zmago kolesarjev belgijskega moštva Lotto Soudal. Drugič zapored je bil najboljši Tim Wellens.

Tudi ta dirka je bila prve kategorije. Začela se je v Andratxu, po 158 kilometrih pa se je končala na vzponu na Mirador des Colomer. Ubežniki so si privozili več kot pet minut prednosti, a 50 kilometrov pred ciljem je bilo vsega konec. Potem je z napadom poskusil Sergej Firsanov. Potem še Knees, Dibben … Slednja je glavnina ujela šele pet kilometrov pred ciljem. Sledil je spopad na zadnjem vzponu.

Tim Wellens se je hitro postavil v ospredje in nihče ni imel pravega odgovora na njegovo pospeševanje. 25-letni Belgijec se je veselil zaslužene zmage. Po skoraj štirih urah in pol dirkanja je bil drugi Alejandro Valverde, tretje in četrto mesto pa sta zasedla člana Lotto Soudala. Tretji je bil Tiesj Benoot in Louis Vervaeke. Sledili so elda, Weening, Boswell, Aranburu, Garcia de Maeos … »Premagati Valverdeja na takem vzponu je lepo. V sprintu bi bil hitrejši. Ta zmaga je celo lepša od včerajšnje, saj je bilo več napetosti. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ